Varicele pot fi prevenite cu ajutorul ciorapilor compresivi

Voteaza acest articol

Varicele netratate, pot duce la dezvoltarea unor complicatii cum sunt: ulceratia de gamba, ruptura varicelor cu hemoragia consecutiva si tromboflebita.

variceIn prezent, tratamentul curativ cuprinde o serie de elemente, care pot fi folosite in diferite combinatii, pentru obtinerea unor efecte morfologice, functionale si nu in ultimul rand, estetice pozitive. Acestea includ extirparea pachetelor varicoase prin tehnici microchirurgicale, cu incizii, care dupa cateva luni devin practic invizibile, laserterapia si scleroterapia.

Cum pot fi tratate varicele

La pacientii tineri este recomandata evitarea pe cat posibil a extirparii in totalitate a venei safene, aceasta constituind, in unele cazuri de urgenta, un rezervor natural de proteza vasculara biologica.  Tratamentul varicelor cuprinde 2 directii: tratamentul varicelor deja constituite si tratamentul de prevenire a unor noi varice. Se stie insa ca cea mai buna cale de a trata o afectiune este impiedicarea aparitiei ei. In acest caz, ciorapii compresivi precum cei de pe catenapascupas.ro pot face minuni, deoarece acestia au rolul de a impiedica aparitia varicelor.

Informatii recente:  Lista alimentelor care favorizează apariția cancerului

Tratamentul corect si curativ al varicelor deja constituite este exclusiv chirurgical si consta in excluderea din circulatie a venelor dilatate. Principalele metode de tratament chirurgical sunt:

  • excluderea prin ligaturi a venei dilatate;
  • excizia venelor dilatate, atat a celor vizibile, cat si a celor vizibile numai la ecograf;
  • injectarea unor substante screlozante in varice;
  • screlozarea cu sonde laser a varicelor.
Informatii recente:  Spatele înţepenit dimineaţa – cauze şi remedii

Interventia chirurgicala are ca scop indepartarea venelor superficiale dilatate. In timp, daca se mentin conditii favorizante, alte vene pot dobandi aspect varicos, necesitand la randul lor extirparea. Acest fapt nu inseamna ca varicele au recidivat. Cu cat interventia este efectuata mai precoce, cu atat rezultatele sunt mai bune, iar “recidivele” sunt mai putin probabile.

Prevenirea varicelor

Tratamentul de prevenire a aparitiei unor noi varice consta in tonifierea peretilor venelor ramase cu ajutorul unor medicamente, si cu un mod de viata, care sa impiedice dezvoltarea unor noi varice.

Informatii recente:  Dacris94.ro a gasit arma perfecta pentru eliminare ciupercilor saprofite! Vino pe site si descopera cea mai eficienta solutie antimucegai!

Tratamentul medicamentos vasoprotector sau flebotonic este total contraindicat la femeia gravida sau care alapteaza. Totodata, sunt excluse interventiile chirurgicale asupra varicelor, indiferent cat de mari si dizgratioase apar ele. Majoritatea venelor vor reveni la dimensiunile lor normale, prin procesul fiziologic specific lauziei. Abia dupa un an de zile si numai ca urmare a unui examen de specialitate se poate discuta problema rezolvarii varicelor.

Niciun Comentariu

Lasa un comentariu

Va rugam lasati comentarii decente.
Adresa de email nu va fi publica.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii!



*