STUDIU: 6 din 10 romani vorbesc la telefon la volan! Este DEZASTRU!

Voteaza acest articol

Romanii vorbesc la telefon sau dau sms in timp ce conduc, este rezultatul unui sondaj realizat in cadrul campaniei “Fii treaz la volan!”.

Cifrele arata ca 6 din 10 soferi romani folosesc telefonul mobil fara sa utilizeze un dispozitiv de tip handsfree, iar 4 din 10 trimit mesaje text.

Informatii recente:  Beneficiaza de 4 avantaje MAJORE cu asigurarea Casco Go!

scrisul pe telefon in masina

Sondajul s-a desfasurat in perioada 21 august 2017 – 17 septembrie 2017 prin intermediul unei platforme online si a totalizat 8.081 de respondenti: 81% dintre acestia sunt soferi, 60% au declarat ca merg pe bicicleta, iar 9% s-au incadrat in categoria motociclistilor.

Informatii recente:  Ai in plan sa-ti echipezi masina pentru iarna? Pe neobat.ro gasesti cele mai ieftine baterii auto!

72% dintre cei intervievati au declarat ca sofeaza in fiecare zi, 20% au spus ca merg cu masina de cateva ori pe saptamana, iar 6% folosesc vehiculul de cateva ori pe luna. In privinta conducerii sub influenta alcoolului, 18% dintre cei care au raspuns au recunoscut ca au sofat bauti cel putin o data.

Informatii recente:  Detii un Ford? Atunci iti trebuie o baterie auto speciala pentru acest brand!

Nici pietonii nu sunt mai disciplinati, 70% recunoscand ca traverseaza neregulamentar. Biciclistii stau si mai rau decat pietonii, 77% dintre ei nefolosind echipament de protectie atunci cand circula pe drumul public

Niciun Comentariu

Nu se pot posta comentarii