STUDIU: 40% dintre mamici se confrunta cu problema dezvoltarii limbajului la copii. Afla ce solutii exista!

Voteaza acest articol

Problema dezvoltarii capacitatii de a vorbi la copii este frecvent intalnita in randul proaspetelor mamici. Aproximativ 40% dintre acestea se confrunta cu probleme in ceea ce priveste dezvoltarea limbajului la bebelusi.

Intr-o societate dominata de tehnologie, copiii cresc in prezenta tabletelor si a telefoanelor mobile. Aceste dispozitive exercita influente negative asupra bebelusilor cu varste cuprinse intre 0-3 ani, care nu mai simt impulsul de a comunica cu elementele din jurul lor, prin prisma faptului ca sunt absorbiti in permanenta de ceea ce se desfasoara pe ecranele dispozitivelor.

Ca mamici, trebuie sa investiti multa grija si atentie in crearea unui mediu de crestere si dezvoltare optim pentru micutii vostri. Cu toate ca ritmul de dezvoltare a capacitatilor intelectuale este transmis pe cale genetica de la parinti la copii, exista cateva metode prin intermediul carora puteti incuraja acest proces.

Asadar, iata cum puteti stimula vorbirea, imaginatia si intelectul la copiii care au pana in 3 ani:

  • Jucati-va cat mai mult cu cel mic. Este indicat sa implicati bebelusul in cat mai multe activitati menite sa-i stimuleze imaginatia, creativitatea si sa-i ofere un impuls in ceea ce priveste dezvoltarea limbajului. Alegeti jocuri interactive si jucarii cat mai colorate pentru a-l implica in activitati recreative. De pilda, va recomandam magazinul online GreenQueen, pentru jucariile din lemn colorate cu vopsele pe baza de apa. Acestea nu sunt toxice si nu reprezinta un pericol pentru copii.
  • Comunicati cat mai mult cu bebelusul. Vorbiti cat puteti de mult cu el si descrieti-i orice activitate pe care o faceti. Explicati-i cuvintele pe care nu le intelege, intr-o forma cat mai sumara si mai simplu de priceput. Purtati dialoguri cu cel mic si incurajati-l sa imite gesturi, sunete si cuvinte. Comunicati cat mai mult si mai frecvent cu copilul, cantati-i, dansati cu el si petreceti cat mai mult timp impreuna. Comunicarea verbala este la fel de importanta precum cea non-verbala. De fapt, bebelusul incepe mai intai sa imite gesturile mamei si limbajul corporal si abia apoi isi insuseste cuvintele.Imagini pentru 3 year old
  • Este foarte important sa-i cititi. Asigurati-va ca alegeti doar carti descriptive, care contin multe imagini. Astfel, pe masura ce-i cititi micutului o poveste, acesta va fi incurajat sa atinga imaginile si sa asocieze cuvintele cu ceea ce vede in poze. Chiar daca capacitatea de vorbire se dezvolta mai greu, fiti sigure ca bebelusul memoreaza absolut tot ce ii spuneti sau ii cititi. Mintea sa absoarbe toata informatia provenita din mediul exterior si o inmagazineaza, fiind capabil sa creeze asocieri in cap.Imagini pentru 3 year old
  • Nu il expuneti tehnologiei. Cel mic poate fi curios si poate ca isi va dori sa se joace cu telefoanele mobile din mainile parintilor, insa nu este recomandat sa ii permiteti contactul cu tehnologia de la o varsta atat de frageda. Il puteti lasa sa pipaie dispozitivele, sa le priveasca cu atentie, insa nu ii permiteti mai mult de atat. Copilul are nevoie sa fie implicat in multe interactiuni cu parintii, cu alti copii de afara, sau cu colegii de gradinita, pentru a-si putea dezvolta rapid capacitatea de vorbire. Expunerea la tehnologie nu face decat sa izoleze un copil, facandu-l sa nu mai simta nevoia de interactiune umana, iar acest lucru poate avea efecte negative asupra creierului in plina dezvoltare a unui bebelus. Mintea acestuia este ca o plastilina, ce poate fi modelata cu mare usurinta, asa ca aveti multa grija cu privire la felul in care va doriti ca cel mic sa creasca.Imagini pentru 3 year old
Informatii recente:  Ilbambino ofera cel mai interesant mijloc de deplasare: masinutele electrice pentru copii

Nu trebuie sa va panicati daca cel mic incepe sa vorbeasca mai tarziu decat ceilalti copii. Acest lucru nu este un semnal al faptului ca bebelusul are probleme de sanatate, ci este ceva natural, intrucat fiecare copil are propriul ritm de crestere si dezvoltare, iar parintii sunt datori sa-i stimuleze dezvoltarea in plan fizic, dar si intelectual.

Informatii recente:  Tricicletele din colectia noua Ilbambino.ro sunt acum pe site!

Niciun Comentariu

Nu se pot posta comentarii