Sanatate

3 remedii naturiste pentru calmarea durerilor de gat si spate

Remediile naturiste desi nu sunt primite cu bucurie de toti medicii, ele pot fi la fel de bune ca medicamentele gasite in farmacii, dar cu mai putine efecte adverse. Totusi, trebuie sa-ti iei masuri de siguranta atunci cand te hotarasti sa urmezi un asemenea tratament, asa ca vorbeste cu medicul de familie pentru a stabili dozele optime.

Scoarta de salcie

Scoarta de salcie ofera aproximativ aceleasi efecte terapeutice ca aspirina, dar este lipsita de efecte secundare. Este mult mai sigura pentru stomac si nu poate provoca ulcere. Acest medicament natural poate fi gasit sub forma de comprimate sau ceai in majoritatea magazinelor de profil.

Kava

Kava este o planta folosita in special pentru a amorti diferite parti ale corpului. Totusi, trebuie acordata atentie deosebita atunci cand o folosesti, intrucat poate face rau ficatului si nu trebuie sub nicio forma combinata cu pastilele luate pentru boala Parkinson. Kava are rolul de a relaxa muschii, de aceea este atat de buna pentru durerile de spate.

Poate fi gasita in orice magazin naturist, sub forma de crema sau pastile.

Tichia chinezeasca

Aceasta are diverse proprietati anti-inflamatoare si creste fluxul sanguin in zonele afectate, ceea ce inseamna ca grabeste vindecarea. Aceste calitati combinate o fac un remediu foarte bun pentru durerile de spate si gat.

Inteligente artificiale care prezic bolile de inima si cancerul inaintea medicilor

O inteligenta artificiala recent dezvoltata poate diagnostica din timp cancerul pulmonar si bolile de inima, cu mai multa precizie decat o fac medicii. Aceasta este inca o dovada ca AI va salva nenumarate vieti, daca sunt adoptate la scara larga, dar va economisi si miliarde de dolari.

batran inima

Inteligenta artificiala (AI) a dovedit in nenumarate randuri si cazuri ca este mai mult decat utila in industria asistentei medicale, iar acum doua sisteme AI au fost dezvoltate si ar putea schimba modul in care medicii diagnosticheaza bolile de inima si cancerul pulmonar.

Cardiologii sunt o ramura importanta a societatii noastre, dar nici ei nu sunt infailibili. Pentru a determina daca ceva este in neregula cu inima unui pacient, un cardiolog evalueaza calendarul batailor inimii in scanari. Potrivit unui raport, 80% din cazuri sunt prezise corect, dar restul de 20% a facut ca oamenii de stiinta sa gaseasca o portita si sa imbunatateasca procesul.

O echipa de cercetatori de la Spitalul John Radcliffe din Oxford, a dezvoltat Ultromics, un sistem de diagnoza AI care este mai precis decat medicii, cand vine vorba de depistarea bolilor de inima. Ultromics a fost instruit cu ajutorul scanarii inimii a 1000 de pacienti tratati de medicul sef, Paul Leeson, dar si prin informatii legate despre pacientii care au suferit sau nu probleme de inima.

Sistemul a fost testat in mai multe studii clinice, iar Leeson a declarat ca a depasit cu mult cardiologii. Intre timp, un alt sistem este conceput pentru diagnosticarea cancerului pulmonar prin analizarea aglomeratiilor de celule gasite in scanari. Și acest sistem a fost testat in mai multe studii clinice, iar rezultatele sunt sunt uimitoare. El poate sa de un diagnostic pentru 4.000 de pacienti bolnavi de cancer pulmonar, cu un an mai devreme decat o pot face medicii.

Efectele NESTIUTE ale schimbarii la ORA DE IARNA! Vezi daca ai aceste SIMPTOME!

Ora de iarna este ora legala oficiala standard, de multe ori fiind ora oficiala, de fapt. Este prin urmare, legata de conceptul de ora astronomica, folosita in mod normal in majoritatea tarilor sau teritoriilor, in special in emisfera nordica, acoperind calendaristic, de obicei, perioada cuprinsa intre lunile octombrie a unui an si aprilie a anului urmator. Ea este numita astfel prin contrast cu ora de vara, al carei scop este folosirea din plin, cat mai mult timp posibil, a luminii Soarelui.

ora de iarna 2017

(more…)

CNAS spune că noua procedură de prescriere a medicamentelor scumpe este extrem de simplă

Noua procedură de prescriere a medicamentelor scumpe este “extrem de simplă”, începând cu 1 martie medicii prescriptori trebuind doar să completeze formularul aferent protocolului terapeutic pentru medicamentul/boala respectivă și să îl transmită prin mijloace electronice către casele de asigurări de sănătate cu care aceștia sunt în relații contractuale, după care rețeta poate fi emisă, a precizat CNAS, joi, într-un comunicat remis presei.Imagini pentru medicamente

Potrivit sursei citate, în scurt timp, transmiterea se va face online către Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), urmând ca rețeta să fie prescrisă după primirea unei confirmări de la sistemul informatic menționat. În același comunicat se precizează că, în pregătirea renunțării la avizele comisiilor de experți, CNAS a organizat o videoconferință cu casele de asigurări de sănătate, cărora li s-a solicitat să organizeze întâlniri cu medicii prescriptori și cu reprezentanții farmaciilor, pentru explicarea noii proceduri de prescriere a medicamentelor scumpe.

Totodată, orice medic prescriptor sau farmacie care are neclarități referitoare la actuala procedură se poate adresa pentru lămuriri casei de asigurări de sănătate cu care se află în contract. “În aceste condiții, CNAS este surprinsă să constate că, deși de-a lungul anilor au fost numeroase solicitări de renunțare la avizarea tratamentelor scumpe prin comisiile de experți și de eliminare a timpului de așteptare între diagnostic și începerea efectivă a tratamentului, acum, când acest deziderat a fost îndeplinit, se exprimă public regrete față de mecanismul birocratic desființat, în unele cazuri chiar de aceleași persoane care l-au criticat vehement drept greoi și ineficient”, mai susțin reprezentanții CNAS, conform Agerpres.

Precizările au fost date în urma unor afirmații făcute în spațiul public, conform cărora baza legală a trecerii de la prescrierea medicamentelor scumpe pe baza avizelor comisiilor de experți ale CNAS/caselor de asigurări de sănătate la prescrierea directă, cu respectarea protocoalelor terapeutice, ar fi neclară.

Dulciurile primite de copii drept recompensă ‘dresează’ creierul: Ce riscă cei mici

Creierul persoanelor obeze ar putea fi “programat” să caute alimente bogate în grăsimi, a descoperit un studiu realizat recent de o echipă de oameni de știință din Australia, informează joi Xinhua.Imagini pentru dulciuri

Cercetătorii din cadrul Bio-Medicine Discovery Institute al Universității Monash studiază sistemul de comunicare dintre creier și corp în speranța descoperirii cauzei neurologice a obezității. “Creierul este zona principală care reglementează apetitul și obezitatea, nu este nici o îndoială în acest sens”, a declarat Zane Andrews, profesor asociat la Monash pentru News Limited.

“Există mai multe mutații genetice care cresc riscul de obezitate, iar majoritatea sunt localizate undeva în creier. Este o problemă ce ține de control, însă nu este o decizie săvârșită cu intenție, conștientă, pentru că în obezitate creierul nu percepe în mod corect informațiile primite de la corp”, a explicat cercetătorul, potrivit Agerpres.

Andrews a declarat că și-a concentrat atenția pe celulele nervoase responsabile de senzația de foame care influențează la rândul ei motivația și recompensa. Potrivit acestuia, rezultatele au indicat faptul că în cazul persoanelor obeze creierul acestora nu trimitea mesaje corpului prin care să îi “spună” acestuia că are deja destulă energie stocată. “Pe scurt, când ne este foame, creierele noastre ne spun că avem nevoie de mâncare, în special de alimente dulci și grase, cu un conținut ridicat de calorii, care ne vor ajuta să depășim un deficit energetic sau senzația de foame”, a precizat Andrews. “Acest lucru este similar cu ce s-ar petrece în creierele persoanelor obeze”.

Echipa lui Zane Andrews a descoperit că o parte a acestei probleme ar putea fi declanșată în timpul copilăriei, atunci când se formează căile neuronale, în cazul copiilor care primesc recompense sub formă de dulciuri pentru comportamentul pozitiv, astfel formându-se o asociere între zahăr și senzația de bine.

În cadrul studiului, echipa de cercetători a reușit să anuleze, la șoarecii de laborator, o enzimă care joacă un rol important în împiedicarea creierului să transmită mesaje potrivit căruia corpului îi este în continuare foame. “Noi suntem de părere că în obezitate problema este că acele celule (nervoase — n.r.) nu primesc sau nu percep semnalele potrivit cărora un individ este sătul astfel încât ele continuă să transmită (mesaje — n.r.), ceea ce face ca persoanele respective să mănânce în continuare”, a explicat Andrews, potrivit sursei citate.

Specialiști: Prin cercetare medicală, șansele la viață ale bolnavilor cu boli rare cresc exponențial

Autorități, medici, cercetători, companii din domeniul farmaceutic, pacienți și aparținători, reprezentanți ai societății civile au participat, luni, la o conferință organizată de Alianța Națională pentru Boli Rare România, care a avut ca temă cercetarea medicală în acest domeniu.Imagini pentru doctor

Pacienții cu boli rare au nevoie de investiții majore în cercetare, politici specifice, expertiză în domeniu, simplificare administrativă pentru acces mai rapid la tratament, servicii de diagnosticare precoce, acces la teste genetice și screening, centre de expertiză și servicii sociale de suport, au subliniat participanții la conferință. “Cercetarea este cheia. Dar nu trebuie să uităm că, dacă s-au făcut pași în cercetare, chiar și în lipsa fondurilor, aceștia s-au datorat și implicării pacienților, un glas din ce în ce mai avizat, dar prea puțin luat în seamă”, a declarat Maria Puiu, vicepreședinte al Alianței, potrivit unui comunicat de presă, anunţă Agerpres.

Președintele Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, Mihai Tomescu, a subliniat faptul că au fost introduse patru boli rare în ordinul privind încadrarea persoanelor cu handicap și că a fost inițiat un demers vizând revizuirea criteriilor de evaluare a persoanelor cu dizabilități și modul în care aceste persoane sunt certificate. Ruxandra Draghia Akli, DG Research Comisia Europeană și ambasadoarea Zilei Bolilor Rare România, în intervenția sa video, a reliefat faptul că în cadrul Comisiei se pune accent pe îmbunătățirea accesului la diagnostic precoce și tratament.Imagini pentru doctor

În cadrul conferinței de presă au fost prezentate și concluziile jocului PlayDecide, bazat pe conversații, prin care, într-un fel simplu și eficient, se dezbat subiecte controversate. Centralizarea rezultatului jocului, la care au participat specialiști, pacienți și autorități locale, a condus la următoarele concluzii / acțiuni: asigurarea unei mediatizări în vederea recunoașterii și creșterii vizibilității bolilor rare, necesitatea asigurării unei consilieri genetice și de aici introducerea în CodCOR a unei meserii de consilier genetic specializat, asigurarea unei testări genetice pentru populație — premisa unui diagnostic precoce în bolile rare, colaborarea multidisciplinară pentru diagnosticul și tratamentul bolilor rare, dezvoltarea rețelelor naționale / europene de referință în vederea asigurării diagnosticului și tratamentelor, elaborarea registrelor naționale, dar și asigurarea unei finanțări pentru activitatea de prevenire, diagnostic și tratament.

Anul 2017 marchează cel de-al 10-lea an consecutiv în care comunitatea internațională sărbătorește Ziua Bolilor Rare. Pe plan internațional, evenimentul este organizat de către EURORDIS (European Rare Diseases) iar pe plan național, campania e susținută de către Alianța Națională pentru Boli Rare din România.

ATENȚIE – Cele mai periculoase combinatii de medicamente si alimente

Cand este vorba despre dieta si medicamente, combinatia gresita poate duce la dezastru. Tocmai de aceea este indicat ca atunci cand te afli sub tratament sa fii atent si la meniu, sustin farmacistii.

Iata, asadar, cele mai periculoase combinatii de medicamente si alimente.

Limete si medicamente impotriva tusei

Poate ca ai auzit ca nu este indicat sa bei suc de grapefruit atunci cand iei statine, medicamente pentru reducerea colesterolului. Insa limetele si pomelo pot bloca o enzima care descompune statinele si alte medicamente, inclusiv cele care combat tusea. Pentru ca mai apoi medicamentele ajung in sange creste riscul de efecte secundare, sustine Mary Ellen Gullickson, farmacist la Marshfield Clinic in Wisconsin. In cazul dextrometorfanului, printre efectele secundare se numara halucinatiile si somnolenta; iar in cazul statinelor muschii pot fi afectati grav. Efectele cauzate de fructe pot dura una, doua zile, asa ca este cel mai bine sa le eviti atunci cand iei aceste medicamente.

Lactatele si antibioticele

Unele antibiotice intra in „conflict” cu calciul, fierul si celalalte minerale care se gasesc in lactate. „Iar acest lucru previne absorbtia antibioticelor, ceea ce inseamna ca le este afectata abilitatea de a lupta impotriva infectiilor”, subliniaza Gullickson. Asa ca, data viitoare cand ti se prescriu antibiotice imporiva acneei sau a unei infectii, intreaba medicul daca medicamentele intra in clasa tetraciclinei. Daca raspunsul este pozitiv, evita laptele, iaurtul si branza cu doua ore inainte de a lua pastilele. De asemenea, ai putea intreba farmacistul in legatura cu cel mai potrivit timp de a lua mutivitaminele cu minerale – care pot avea un efect similar asupra antibioticelor precum lactatele.

Carnuri afumate si antidepresive

Este important sa afli daca pilulele antidepresive care ti s-au prescris fac parte din clasa monoaminelor care, atunci cand sunt combinate cu alimente bogate in amoniacidul tiramina, au ca efect o crestere rapida a tensiunii arteriale. De asemenea, pe lista produselor interzise atunci cand iei antidepresive sunt incluse somonul afumat, vinul rosu, hot dog-ii, branza veche, sosul de soia si berea.

Ciocolata si ritalin

In afara cafeinei, ciocolata contine un stimulant numit teobromina, sustine Tom Wheeler, farmacist in cadrul Masonic Medical Center din Chicago. (Este motivul pentru care ciocolata este interzisa cainilor – corpul canin nu-l poate descompune). Toate aceste stimulente (teobromina si cafeina) combinate in organismul uman cu ritalin pot produce un cocktail de-a dreptul exploziv – te vei simti mult mai nervos, iritabil. Daca se intampla asta atunci lasa o pauza mai mare intre luarea pastilelor si desert.

N.B. Cu cat este ciocolata mai neagra cu atat mai multa cafeina si teobromina contine.

Suc de mere si medicamente antialergice

Renunta la nectarul de mere, portocale si grapefruits daca iei fexofenadine – cel putin cu 4 ore inainte de a inghiti pastila. Aceste sucuri inhiba peptida care transporta medicamentul din intestine in sistemul circulator. Ceea ce inseamna scadere absorbtiei substantei active – adica eficacitate cu pana la 70% mai scazuta a pastilei.Imagini pentru mere

Scortisoara si warfarina

Persoanele care iau warfarina – un anticuagulant care impiedica formarea cheagurilor in interiorul vaselor de sange – au fost avertizate sa tina sub control vitamina K. Ceea ce inseamna ca nu ar trebui sa-si modifice dieta si sa consume in continuare legume cu frunze verzi sau broccoli – pentru ca vitamina K joaca un rol important in formarea cheagurilor de sange – procedand astfel pot afecta ingrosarea sangelui. Insa mai exista un pericol: scortisoara este bogata in coumarin, un compus care poate subtia sangele si, posibil, afecta ficatul.

Alcool si acetaminofen

Rezista tentatiei de a scapa de gustul de acetaminofen cu un pahar de tarie – organismul tau foloseste aceleasi enzime pentru a descompune cele doua substante. Tocmai de aceea este recomandat sa lasi un timp de cel putin 6 ore intre o bautura alcoolica si luarea unui medicamnet care contine acetaminofen. Mai mult, daca consumi alcool zilnic nu este o ideea prea buna sa iei medicamente care contin acetaminofen. Combinate regulat cele doua pot cauza probleme grave atat la ficat cat si la rinichi.Imagini pentru alcool

Lenjeria de pat ascunde PERICOLE pentru sănătate

Este foarte important să spălăm regulat lenjeria de pat. Se spune că petrecem o treime din viaţă dormind. Şi dacă tot petrecem o perioadă atât de mare în dormitor este clar că trebuie să şi fie curat. Sunt lucruri care se pot ascunde în lenjeria de pat, unele dintre ele la care nici nu te-ai fi gândit şi care pot deveni o ameninţare pentru sănătate, anunță Realitatea.net.

Dacă ţi-ai pune lenjeria de pat la microscop aproape că te-ai îngrozi. Acarieni şi alţi dăunători microscopici trăiesc, se înmulţesc şi mor în cearşafurile pe care tu dormi în fiecare noapte. Singura cale de a ţine creaturile sub control este să speli lenjeria de pat frecvent. În caz contrar vei dezvolta diverse alergii sau chiar ţi se va slăbi sistemul imunitar.

Printre cearşafuri vei mai găsi celule moarte de la propria piele. Milioane de astfel ce celule se pierd în fiecare zi şi devin gustarea ideală pentru creaturile microscopice de care vorbeam mai sus.

Grăsimile secretate de corp sunt absorbite de lenjeria de pat, la fel şi transpiraţia şi alte fluide umane. La acestea se adaugă firimiturile, mai ales în cazul în care eşti genul de persoană care obişnuieşte să mănânce în pat.

Mii de pacienți în PERICOL: Numeroase medicamente ar putea fi retrase de pe piață

Mii de bolnavi din ţară ar putea rămâne fără tratament. Un scenariu posibil, în cazul în care Ministerul Sănătăţii îşi menţine intenţia de a ieftini cu 35 la sută medicamentele, de la 1 martie. Unele vor fi pur şi simplu retrase de pe piaţă, pentru că producătorii rămân fără profit. Ministerul Sănătăţii promite însă că nu se va ajunge în această situaţie.Imagini pentru medicine

Mii de bolnavi trăiesc cu teama că de luna viitoare tratamentul care le dă o speranţă la viaţă va fi imposibil de găsit în farmacii. Este şi cazul unei adolescente, care s-a născut cu microcefalie şi paralizie cerebrală. Pe deasupra, are şi o formă rară de epilepsie. Crizele ţin şi câteva ore, nu doar un minut. Fără tratament, fata de 15 ani ar putea muri. Iar medicamentul lipseşte cu desăvârşire din multe farmacii.

“Să se găsească o soluție! Costă doar șapte lei. Ce ne facem când nu va mai fi deloc? Scoaterea acestui medicament pentru noi înseamnă iadul pe pământ. Nu vreți să știți cum ne să se trezească copilul din somn să nu știți dacă va mai trăi sau nu”, a afirmat Raluca Tănase, mama fetei bolnave, pentru B1 Tv.

Firma care deţine produsul a notificat Agenţia Medicamentului că nu mai poate asigura necesarul din ţară. Nu a spus însă şi de ce.Imagini pentru medicine

“E un business. Dacă pentru producători nu se face profit să țină businessul, ei decid să retragă medicamentele. Pacienții se plâng că nu ai rude in Germania sau Bulgaria să le trimită medicamentele”, a afirmat Rozalina Lăpădatu.

“Se pune în pericol viața pacientului, iar costurile suportate de buget vor fi suplimentare”, a declarat și Gheorghe Tache, președintele Asociației Transplantaților din România.

Sunt probleme de aprovizionare pentru peste 300 de medicamente şi vaccinuri. Iar peste 1500 de medicamente au dispărut deja după ieftinirea din iulie 2015. Acum, companiile ameninţă că vor retrage alte peste 150 de produse pentru boli cardiovasculare, diabet, cancer şi nu numai. Asta dacă Ministerul merge mai departe cu proiectul de ieftinire a lor cu 35%. E vorba despre medicamente inovative, ale căror brevete au expirat.

Remediul secret care te scapa de sforait! Putina lume il stie

Atunci cand o persoana sforaie, ii afecteaza mai mult pe cei din jur. Probabil este familiarizata cu problema daca partenerul tau sforaie in mod constant.

Imagini pentru snoringImagini pentru snoringImagini pentru snoring

 

Deviatia de sept, alcoolul, obezitatea si oboseala sunt printre cele mai comune cauze ale sforaitului. Excesul de mucus din nas si gat poate duce, de asemenea, la sforait.

Din fericire, sforaitul poate fi oprit cu ajutorul unui remediu eficient si natural.

Ingrediente

2 mere
2 morcovi
Un sfert de lamaie
1 bucata de radacina de ghimbir

Ingredientele se pun intr-un blender sau storcator.

Se consuma sucul cu cateva ore inainte de a merge la somn.