Rusia a ATACAT iar Ucraina cu o ARMĂ folosită în premieră

Voteaza acest articol

Piraţii informatici sprijiniţi de statul rus folosesc un nou tip de virus, proiectat să atace infrastructura vitală a Ucrainei, a declarat miercuri Oleksandr Tcaciuc, şef de stat-major al serviciului de securitate ucrainean, citat de Reuters.

Un virus de tip “telebot” are ca ţintă specifică o anumită instituţie sau o infrastructură cum ar fi reţeaua electrică sau sistemul financiar, a explicat Tcaciuc într-o conferinţă de presă televizată, scrie agerpres.ro.

Imagini pentru russia flag

Potrivit oficialului ucrainean, atacurile sunt orchestrate de serviciul de securitate al Rusiei, FSB, în complicitate cu firme private de software şi infractori cibernetici. Autorii par a fi aceiaşi cu ai malware-ului (program care urmăreşte deteriorarea unui echipament informatic) BlackEnergy.

Informatii recente:  În Rusia lui Vladimir Putin, rușii au voie să își bată LEGAL soțiile și copiii

Reuters nu a reuşit să obţină imediat un comentariu din partea FSB.

Kievul a acuzat deja Rusia că duce un “război cibernetic” împotriva Ucrainei. Numai în noiembrie şi decembrie anul trecut ar fi avut loc 6500 de atacuri informatice. Tcaciuc a afirmat că acestea au devenit un instrument important de agresiune, “confirmat şi de colegii noştri din NATO şi UE, care au raportat recent un număr în creştere de atacuri asupra infrastructurii vitale a ţărilor membre NATO şi UE de către Rusia sau de pe teritoriul Federaţiei Ruse.”

Informatii recente:  Schengen are un nou regulament: Care sunt schimbările și cum ne afectează

Niciun Comentariu

Nu se pot posta comentarii