Planul urbanistic pentru un campus educational in Bucuresti

Voteaza acest articol

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat Planul Urbanistic Zonal prin care se reglementeaza din punct de vedere urbanistic amplasamentul pe care se va construi un campus educational international – Scoala Germana din Bucuresti, care include cresa, gradinita, scoala primara si liceu cu o disponibilitate de 500 locuri.

Propunerea a fost votata cu 38 de voturi pentru si 8 abtineri. Au votat pentru 24 de consilieri PSD, 7 consilieri PNL, 3 consilieri PMP si 4 consilieri ALDE. S-au abtinut 7 consilieri USB si 1 consilier PNL.

Informatii recente:  Efect devastator la Paris al alegerilor din SUA

Acest proiect este unul foarte important pentru comunitatea germana din Romania, ambasadele tarilor vorbitoare de limba germana exprimandu-si in mod public sprijinul pentru implementarea acestuia, iar Statul German, prin Ministerul Federal al Educatiei si Cercetarii, a anuntat sustinerea financiara necesara pentru realizarea acestui proiect.

Informatii recente:  ALERTĂ Încă o profesoară universitară cunoscută a fost ARESTATĂ: Pe ce vindea note la examene

Ministerul Federal al Educatiei si Cercetarii va sustine financiar proiectul, in conditiile in care se poate proba demararea constructiei acestuia in anul 2016.

Reactualizarea si aprobarea Planului Urbanistic Zonal erau necesare pentru ca procedurile de obtinere a autorizatiei de construire sa poata fi demarate in cel mai scurt timp, iar finantarea de la statul german sa nu se piarda.

Informatii recente:  Reactia consumului de alcool odata cu antibiotice

Subliniem ca acest Plan Urbanistic Zonal a fost publicat pe site-ul Primariei Capitalei pe 13 mai 2016 si a stat in dezbatere publica, 30 de zile,conform legii.

Niciun Comentariu

Nu se pot posta comentarii