Finante

Creditfix lanseaza “Creditul cu recompense”: Cum poti beneficia de premiile puse in joc

In prima luna de toamna a anului 2017, intre datele de 6 si 29 septembrie, Creditfix desfasoara campania “Creditul cu recompense”. Concursul menit sa rasplateasca fidelitatea clientilor si sa incurajeze investitiile inteligente va oferi, in fiecare zi, de luni pana vineri, pe toata durata sa, cate un premiu de 200 LEI.

Creditul cu recompense: 18 premii zilnice!

Fiecare dintre cele 18 premii zilnice va fi acordat, prin tragere la sorti, unuia dintre clientii care au solicitat un imprumut si acesta le-a fost aprobat in ziua respectiva. Concursul nu tine cont de numarul de credite, dobanda sau suma aprobata, singura conditie fiind aceea ca premiile nu se acorda in cazul refinantarilor. Mai multe detalii si regulamentul concursului pot fi consultate pe site-ul Creditfix.ro.

creditfix

Institutia financiara nebancara doreste sa stimuleze obtinerea creditelor rapide de nevoi personale, pentru ca romanii sa isi rezolve, cu usurinta, problemele urgente, cu minimum de efort si de documente necesare.

De aceea, institutia ofera o reducere de 50% pentru persoanele care nu au mai revenit de mai mult de 20 de zile, aprobarea creditului facandu-se dupa aceleasi criterii. In acest fel, IFN-ul intentioneaza sa recompenseze clientii de incredere, construind o relatie de lunga durata cu acestia.

Deoarece se urmareste sa fie satisfacute atat nevoile clientilor vechi, fideli, cat si noilor parteneri, poti beneficia de 0% dobanda la primul credit. Reducerea de 100% din rata dobanzii se aplica imprumuturilor aprobate, cu sume cuprinse intre 100 si 500 LEI. In cazul creditelor pentru sume mai mari de 500 RON, se va aplica dobanda standard, de 1,2% pe zi, iar reducerea nu se va acorda in cazul refinantarii primului credit.

Pentru clientii vechi, care au achitat creditele anterioare la termenul scadent, se acorda reduceri semnificative din rata dobanzii. De exemplu, cei care au avut 5 contracte de credit achitate la data scadenta, primesc o rata scazuta a dobanzii de 1,1% pe zi, redusa de la 1,2%, odata cu al 6-lea credit. Reducerile se maresc, direct proportional cu numarul de imprumuturi achitate.

credite

Despre Creditfix

Creditfix reprezinta o institutie financiara nebancara, ce a luat fiinta la inceputul anului 2015. Echipa formata din profesionisti in domeniul financiar doreste sa raspunda unor nevoi reale, existente in randul romanilor si neacoperite de catre alte institutii.

Platforma ofera solutii simple si rapide la problemele urgente, orice persoana ce detine un venit lunar stabil putand solicita un imprumut, in doar cateva minute, online sau telefonic. Odata aprobata, suma poate fi folosita in interes personal.

Asadar, fie ca aveti o dilema urgenta sau doriti sa surprindeti placut pe cineva, insa nu dispuneti de suma necesara, la momentul potrivit, Creditfix reprezinta solutia ideala.

De ce ar putea Bucureștiul să rămână fără apă caldă

Romgaz va întrerupe de marți livrările de gaze naturale către Electrocentrale București (ELCEN), informează, luni, compania. În cazul intrării ELCEN în insolvență, Romgaz va înscrie creanțele la masa credală, fiind unul dintre cei mai mari creditori ai companiei. Datoria actuală a ELCEN către Romgaz se ridică la 319 milioane de lei.

“SNGN Romgaz SA urmărește cu preocupare desfășurarea evenimentelor care decurg din cererile de insolvență ale companiilor bucureștene RADET și ELCEN. În cazul intrării în insolvență a ELCEN, Romgaz va înscrie creanțele la masa credală, fiind unul dintre cei mai mari creditori ai companiei. Din 27 septembrie 2016, SNGN Romgaz SA este obligată să întrerupă livrările de gaze naturale către ELCEN”, afirmă Romgaz, într-un comunicat remis Agerpres.

Romgaz a semnat în luna iulie 2016 două contracte de furnizare gaze naturale către ELCEN aflate în derulare până la data de 30 septembrie 2017, în valoare cumulată de 935,5 milioane de lei. De asemenea, cele două companii au convenit în luna august o reeșalonare a datoriilor restante ale ELCEN către Romgaz pentru o perioadă de 36 de luni. Datoria actuală a ELCEN către Romgaz este de 319 milioane lei. “ELCEN ne-a comunicat că nu-și mai poate onora obligațiile contractuale începând cu data de 27 septembrie 2016. Clauzele contractuale în vigoare și experiența din trecut care a condus la sute de milioane de lei datorie au obligat conducerea Romgaz să întrerupă furnizarea de gaze naturale începând cu acesta dată până în momentul în care se vor identifica soluții și măsuri care vor putea permite ELCEN să acționeze în conformitate cu contractele semnate cu Romgaz”, se menționează în comunicat.

Romgaz susține că, în calitatea sa de companie de interes național, cotată la bursă, are datoria de a proteja, în egală măsură, interesele tuturor clienților și pe cele ale acționarilor, în deplina respectare a legii și a angajamentelor contractuale. “Recenta decizie care solicită intrarea în insolvență a ELCEN București fără a informa în prealabil partenerii și neîndeplinindu-se formalitățile prevăzute în contractele încheiate obligă conducerea Romgaz să acționeze în limitele mandatului acordat de Consiliul de Administrație și acționari, respectiv de a acționa în interesul companiei și a acționarilor săi și de a respecta în aceeași măsură toți consumatorii cărora direct sau indirect le furnizează gaz în România. Situația critică creată, fără a consulta părțile implicate, necesită decizii de urgență care trebuie luate de toate părțile interesate și, din păcate, aceste decizii nu aparțin în mod singular companiei Romgaz”, afirmă societatea.

Romgaz precizează că, ținând cont de situația nou creată, sprijină orice inițiativă a părților interesate care să conducă la identificarea unor soluții durabile pentru asigurarea continuității furnizării gazelor naturale pe perioada iernii 2016 — 2017. “Securitatea furnizării este o responsabilitate și un deziderat continuu al companiei, iar Romgaz și-a asumat furnizarea a peste 50% din consumul de gaze naturale al populației din România care includ și 50% din totalul cantității de gaze înmagazinate pentru a fi puse la dispoziție în perioada de iarnă. SNGN Romgaz SA a reprezentat de-a lungul timpului un partener de încredere pentru ELCEN București și, prin intermediul acestei companii, al cetățenilor din București. Am acordat o atenție sporită acestei relații comerciale, asigurându-ne că siguranța și continuitatea în furnizare este asigurată chiar și în cele mai vitrege condiții meteorologice. Conducerea Romgaz SA urmărește cu preocupare evoluția evenimentelor derulate după intenția anunțată a Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice — RADET București de intrare în insolvență. Totodată, compania este preocupată și de rostogolirea acestei decizii asupra activității companiei Electrocentrale — ELCEN București, unul dintre principalii clienți ai Romgaz”, se mai spune în comunicatul Romgaz.

Romgaz este cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacționare pe piața Bursei de Valori din București și a Bursei din Londra (LSE). Acționar principal este statul român cu o participație de 70%. Compania are o experiență vastă în domeniul explorării și producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani în 1909. Romgaz face cercetare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazeifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenții, reparații capitale și operații speciale la sonde și asigură servicii profesioniste de transport tehnologic. În 2013, Romgaz și-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător și furnizor de energie electrică.

Curs valutar 16 septembrie. Cvasistagnare a cotațiilor

Cursul valutar valabil vineri, 16 septembrie, indică o cvasistagnare a cotațiilor monedei naționale în raport cu principalele valute.

cursvalutar16septembrie-cvasistagnareacota%c8%9biilor_485851

Leul s-a apreciat față de toate valutele importante, însă variațiile sunt nesemnificative. Dar iată cursul valutar valabil vineri, așa cum a fost el comunicat de Banca Națională a României:

EUR    Euro                            4,4471             -0,0015

USD    Dolar american             3,9549             -0,0079

GBP    Lira sterlină                  5,2350             -0,0020

CHF    Franc elveţian               4,0611             -0,0003

UNJR: Memorandumul privind justiţia a fost adoptat de peste 60 de instanţe şi 25 de parchete

Memorandumul privind justiţia, în care sunt expuse problemele din sistemul judiciar şi sunt solicitate diverse măsuri pentru eficientizarea justiţiei, a fost semnat de 66 de instanţe şi 25 de parchete, a anunţat miercuri Uniunea Naţională a Judecătorilor din România.

Potrivit comunicatului, până miercuri dimineaţă, 5 curţi de apel, 17 tribunale şi 44 de judecătorii au adoptat Memorandumul.

În cazul parchetelor, 3 parchete de pe lângă curţi de apel, 8 parchete de pe lângă tribunale şi 14 parchete de pe lângă judecatorii au adoptat Memorandumul privind justiţia.

„Adoptarea Memorandumului în adunări generale este o primă măsură de protest prin care s-a stabilit un document programatic de principiu, cu soluţii pentru problemele cu care se confruntă sistemul judiciar şi afectează direct cetăţeanul ce se adresează instanţelor”, a spus judecătorul Dana Gîrbovan, preşedinte UNJR, co-iniţiator al Memorandumului.

Potrivit UNJR, Memorandumul doreşte să evidenţieze necesitatea respectării independenţei în  justiţie, să prezinte problemele generate de „telejustiţie”, să ceară respectarea statutului magistraţilor, subfinanţarea justiţiei, să scoată în evidenţă modul de evaluare al MCV şi de acţiune al CSM şi al Inspecţiei Judiciare, precum şi necesitatea respectării drepturilor şi libertăţilor.

„Premiza memorandumului este că justiţia trebuie să aibă ca preocupare esenţială protecţia, promovarea şi garantarea tuturor drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. În faţa judecătorului, cetăţeanul este egal cu statul. Memorandumul stipulează expres că prin adoptarea sa, magistraţii îşi rezervă dreptul de a apela la toate formele democratice de acţiune pentru ca aceste solicitări să fie puse în practica”, se arată în comunicat.

UNJR mai susţine că, pe lângă semnarea Memorandumului, unele instanţe au decis să adopte şi alte forme de protest, precum amânarea unor cauze. De asemenea, alte instanţe au cerut Avocatului Poporului, a Preşedinţiei şi CSM-ului să sesizeze Curtea Consituţională în legătură cu un posibil conflict între puterile statului, în urma Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului în ceea ce priveşte inechitatea salarială, dar au cerut şi în mod expres demisia Ministrului Justiţiei, Raluca Prună.

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România declară că susţine cererile magistraţilor şi solicită, de asemenea, Guvernului şi Parlamentului asumarea unor soluţii pentru rezolvarea problemelor semnalate în Memorandum.

Instanţele din ţară au început să voteze „Memorandumul privind justiţia” începând cu data de 5  septembrie. Memorandumul vine atât ca urmare a faptului că încrederea în justiţie a scăzut cu 13% în ultimul an, cât şi ca urmare a faptului că problemele din justiţie semnalate în 2009 nu s-au soluţionat.

Marea Britanie a pus în circulaţie primele bancnote din plastic, de cinci lire sterline

Marea Britanie a pus în circulaţie marţi bancnote noi de cinci lire sterline, din plastic, ce ar urma să fie mai sigure şi mai rezistente, relatează Sky News.

Bancnotele, pe care este imprimat chipul lui Winston Churchill, nu se vor deteriora în maşina de spălat şi sunt mai greu de falsificat, pentru că au elemente suplimentare de securitate, potrivit Băncii Angliei.

Fiecare bancnotă ar urma să aibă o durată de viaţă de circa cinci ani, de două ori şi jumătate mai mult decât cele actuale.

“(Noul tip de bancnotă – n.r.) va rezista la mizerie şi umezeală, va rămâne în stare bună mai mult timp (…). Folosirea polimerului înseamnă că poate rezista mai bine la îndoiri repetate în portofele sau buzunare şi poate rezista şi în maşina de spălat”, a declarat guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney.

Autorităţile au avertizat, însă, că bancnotele nu pot fi călcate cu fierul, pentru că se deteriorează la temperaturi de peste 120 de grade Celsius.

Acestea sunt primele bancnote din plastic emise de banca centrală de la Londra, deşi Scoţia a folosit anterior polimerul în tipărirea de bani.

Banca Angliei va tipări în prima fază 440 de milioane de bancnote noi, în timp ce firmele vor începe să le retragă de pe piaţă pe cele vechi. De asemenea, populaţia va începe imediat să primească de la ATM-uri şi ghişeele băncilor bancnote noi.

Bancnotele vechi de cinci lire sterline, pe care apărea Elizabeth Fry, vor fi folosite până în mai anul viitor.

Autorităţile britanice vor emite anul viitor şi bancnote din plastic de 10 lire sterline, iar în 2020 vor fi scoase pe piaţă cele de 20 de lire sterline.

Euro coboară sub pragul de 4,45 lei

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat marţi un curs de referinţă de 4,4488 lei/euro, în sc

Luni, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,4501 lei/euro.

Cotaţiile au avut fluctuaţii reduse, continuând tendinţa din perioada vacanţelor de vară, dar analiştii se aştepată ca paropierea alegerilor să schimbe situaţia din piaţă.

Euro coboară sub pragul de 4,45 lei, pe o piaţă calmă

“Deşi calmul de vară pare să se fi extins puţin, nu credem că se va putea menţine pentru prea mult timp, în contextul alegerilor parlamentare din România şi a mediului politic incert din Europa, care ar putea duce, în cele din urmă, la o volatilitate mai mare în săptămânile următoare”, arată un raport ING, publicat maţi.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat nsemnificativ  în raport cu leul, la 3,9642 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar inporturile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian a crescut cu aproape 1 ban, la 4,0742 lei.

Comerţul en gros a crescut cu 4,7% în iulie, susţinut de cererea de maşini şi produse agricole

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerţ, a avansat în luna iulie cu 4,7% faţă de aceeaşi lună din 2015, cel mai slab ritm din ultimele şase luni, creşterea fiind susţinută în special de comerţul cu maşini şi produse agricole, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În iunie, afacerile din comerţul cu ridicata au crescut cu 6,3% în ritm anual, impulsionate de comerţul cu produse agricole.

Un ritm mai redus de creştere decât cel înregistrat în iulie nu n-a mai înregistrat din ianuarie, când afacerile din comerţul en gros au urcat cu 2,1% faţă de ianuarie 2015.

Cea mai mare creştere s-a înregistrat, în iulie, în comerţul en gros cu maşini, sector în care afacerile au fost mai mari cu 34,3% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, potrivit datelor INS.

Comerţul cu ridicata cu produse agricole şi animale vii a avansat în luna iulie cu 17,7%, iar afacerile cu echipamente IT şi de telecomunicaţii au crescut cu 10,9%.

Faţă de luna anterioară, comerţul en gros a crescut în luna iulie cu 9% pe serie brută şi cu 1,6% în cifre ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi variaţiile sezoniere.

Cumulat pe primele şapte luni ale acestui an, afacerile din comerţul cu ridicata au crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 7%.

Statisticile nu includ comerţul dintre firme cu autovehicule şi motociclete.

Comerţul cu ridicata este practicat în special de comercianţii care cumpără produse în cantităţi mari, pe care le revând în cantităţi mai mici altor comercianţi sau clienţi finali.

Anul trecut, comerţul en gros a înregistrat un avans de 4,1% comparativ cu 2014, în special ca urmare a creşterii cu 17,4% din afacerile cu echipamente informatice şi de telecomunicaţii.

Unu din cinci tineri vrea sa devina antreprenor in acest an. Majoritatea considera ca oamenii cinstiti pot avea succes in afaceri

Peste 20% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani au in vedere demararea unei afaceri, in urmatoarele 12 luni, arata rezultatele unui studiu realizat de Romanian Business Leaders si GfK Romania, citat de Agerpres.

Viitorii antreprenori cred ca pot schimba ceva in bine pentru mediul de afaceri si mai considera, totodata, ca oamenii cinstiti pot avea succes in afaceri, 48% dintre ei avand modele de oameni de afaceri.
De asemenea, o treime considera ca esecul este un prilej de a invata din greseli. Totodata, cei care vor sa deschida afaceri sunt mai optimisti decat cei care au deja afaceri in prezent.
Studiul a avut ca scop masurarea intentiei de a deveni antreprenor in randul populatiei din Romania si identificarea perceptiilor romanilor cu privire la antreprenoriat si barierele din acest mediu. Datele au fost culese in luna februarie 2016 pe un esantion de 1.028 de persoane si sunt reprezentative la nivel national pentru persoanele cu varsta de peste 15 ani, cu o marja de eroare de 3%.

Cosmarul unei monede puternice. PIB-ul Elvetiei creste in cel mai rapid ritm de dupa “Frankenschock”, desi francul ramane supraevaluat

PIB-ul Elvetiei a inregistrat in trimestrul doi din 2016 cel mai rapid ritm de crestere de la “Frankenschock” – decizia din 15 ianuarie 2015 a Bancii Nationale a Elvetiei (SNB) de a elimina pragul minim de 1,20 franci pentru un euro, care a socat pietele financiare si a dus la o apreciere semnificativa a francului elvetian, scrie Bloomberg.
Economia elvetiana a crescut cu 0,6% in perioada aprilie – iunie 2016, dupa un avans de 0,3% in primul trimestru din acest an, a anuntat marti Secretariatul de Stat pentru Economie (SECO).
Este cel mai solid ritm de crestere de la sfarsitul lui 2014 si depaseste cu mult estimarile analistilor.
“Contributiile pozitive la avansul economiei au venit din comertul exterior si de la majorarea cheltuielilor guvernamentale”, se arata in comunicatul SECO.
Cheltuielile gospodariilor au stagnat, iar investitiile in echipamente si in sectorul constructiilor au scazut.
Recent, SECO a estimat ca ritmul de crestere al PIB-ului Elvetiei va accelera anul viitor la 1,8%, de la un avans de 1,4% previzionat pentru anul acesta, datorita redresarii zonei euro, in conditiile in care aprecierea francului a afectat cererea la export pentru produsele elvetiene.
O serie de indicatori economici sugereaza ca economia mondiala va avea o evolutie pozitiva in 2016 si 2017. Perspectivele Elvetiei pe termen scurt sunt afectate de un mare numar de incertitudini si riscuri, inclusiv amenintarea Brexitului (iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana), se arata in comunicatul SECO.

Banca Elvetiei ar putea interveni din nou pentru a devaloriza francul

Banca Nationala a Elvetiei are spatiu de manevra pentru a interveni pe pietele valutare, francul elvetian fiind considerat supraevaluat in raport cu euro, a afirmat luna trecuta presedintele SNB, Thomas Jordan.
Suntem convinsi ca, tinand cont de actuala situatie dificila cu supraevaluarea francului elvetian si de inflatia negativa, actuala abordare este cea potrivita – o politica monetara expansionista, cu rate negative ale dobanzilor, si disponibilitatea de a interveni pe pietele valutare”, a declarat Thomas Jordan, la o conferinta bancara internationala care a avut loc in Bali.
Recent, Banca Nationala a Elvetiei a decis sa mentina nemodificata dobanda de baza, in linie cu estimarile analistilor, si a avertizat ca “referendumul din Marea Britanie ar putea provoca sporirea incertitudinilor si a turbulentelor.
SNB a mentinut atat dobanda interbancara Libor, pentru imprumuturi pe o perioada de 3 luni, la un interval cuprins intre minus 1,25% si minus 0,25%, precum si dobanda la depozite la minus 0,75%.
Desi exporturile Elvetiei catre Marea Britanie au reprezentat anul trecut doar o treime din nivelul exporturilor catre Germania, turbulentele de pe pietele financiare cauzate de Brexit ar putea afecta Elvetia.
SNB utilizeaza dobanzile negative cumulate cu achizitiile de valuta pentru a slabi francul si a proteja exporturile spre zona euro, cel mai mare partener comercial al Elvetiei.
In 24 iunie, SNB a confirmat ca a intervenit pe piata valutara pentru a slabi francul, care s-a apreciat semnificativ in raport cu moneda euro dupa decizia Marii Britanii de a iesi din Uniunea Europeana (Brexit).
Dupa anuntarea rezultatelor Referendumului din 23 iunie, francul elvetian, considerat ca o valoare de refugiu, a atins cel mai ridicat nivel in raport cu moneda euro de dupa luna august 2015 si totodata a inregistrat cea mai mare crestere zilnica de la eliminarea pragului cursului de schimb in data de 15 ianuarie 2015.

BCE reduce estimarile de crestere economica si de inflatie, pentru 2017. Care sunt cele mai mari riscuri pentru Europa

Banca Centrala Europeana (BCE) si-a redus usor estimarile privind cresterea economica si inflatia inregistrata de zona euro in 2017, dar a imbunatatit prognozele privind cresterea economica inregistrata in acest an, a declarat presedintele BCE, Mario Draghi, potrivit Agerpres.
Conform noilor estimari ale BCE, Produsul Intern Brut al zonei euro ar urma sa inregistreze o crestere de 1,7% in acest an, pentru ca in 2017 si 2018 ritmul de crestere sa incetineasca usor la 1,6%. Comparativ, in luna iunie, BCE prognoza o crestere de 1,6% in acest an, urmata de un avans de 1,7% in 2017 si 2018.
In ceea ce priveste inflatia, BCE a lasat nemodificata prognoza de inflatie pentru acest an la 0,2%. Preturile de consum ar urma apoi sa creasca pana la 1,2% in 2017, un usor declin fata de cresterea de 1,3% prognozata de BCE in luna iunie.
De peste trei ani, inflatia in zona euro se situeaza sub tinta de 2% avuta in vedere de BCE, si situatia ar urma sa se repete si in urmatorii ani in conditiile in care cresterea economica ramane slaba iar rata somajului ramane in jurul nivelului de 10%.
Presedintele BCE a reiterat ca banca “monitorizeaza cu atentie evolutia estimarilor de inflatie si este pregatita sa actioneze”. Potrivit lui Mario Draghi, economia zonei euro este afectata de cererea globala anemica, din cauza mai multor factori, inclusiv decizia din luna iunie a Marii Britanii de a iesi din Uniunea Europeana.