Facebook va contabiliza veniturile din publicitate in tarile unde le realizeaza

Voteaza acest articol

Facebook va contabiliza veniturile din publicitate in tarile unde le realizeaza foto: publika.md
Reteaua de socializare Facebook a anuntat marti ca va incepe sa contabilizeze veniturile din publicitate in tarile unde acestea sunt realizate, in loc sa le redirectioneze via sediul sau international din Dublin (Irlanda), scrie digi24.ro.

contabilizare venituri din facebook la publicitate 2017 masura

Taxele pe companii au devenit un subiect fierbinte ca urmare a dezvaluirii practicilor de optimizare fiscala utilizate de multinationale pentru a plati taxe mai mici. Aceste practici au generat critici pentru ca aceste companii sa plateasca taxe mai mari in timp ce Europa a inceput sa analizeze diferite optiuni pentru a-i taxa pe gigantii din industria digitala.

Informatii recente:  Probleme cu device-urile Apple - de ce s-au blocat temporar

Directorul financiar de la Facebook, Dave Wehner, a precizat ca firma a decis sa faca trecerea la un sistem local de vanzare in tarile unde are un birou care intermediaza vanzari catre advertiseri locali.

„Cu alte cuvinte, aceasta inseamna ca veniturile din publicitate intermediate de echipele locale nu vor mai fi contabilizate de sediul international de la Dublin ci in schimb vor fi inregistrate de companiile noastre locale din acea tara. Credem ca aceasta mutare va oferi mai multa transparenta catre guverne si decidentii din intreaga lume care au cerut mai multa vizibilitate cu privire la veniturile din vanzarile realizate in tarile lor”, a declarat Wehner.

Comisia Europeana lucreaza la un set de propuneri, care ar urma sa fie prezentate in luna martie 2018, privind cresterea taxelor platite de companiile multinationale din sectorul digital, care sunt acuzate ca platesc taxe prea mici in UE prin inregistrarea profiturilor in tari cu taxe mici unde isi au sediul european, precum Irlanda si Luxemburg.

Informatii recente:  Cum sa va mearga mai bine afacerea ? Amplasati-va biroul in orice loc doriti !

Printre optiunile analizate de oficialii UE se numara majorarea taxelor platite de companiile din tehnologie pentru veniturile din publicitate, o taxa pe cifra de afaceri a companiilor digitale si o taxa pe tranzactiile electronice.

Wehner a precizat marti ca Facebook va implementa modificarea modului in care sunt contabilizate veniturile din publicitate in cursul anului 2018 si spera sa o finalizeze pana la mijlocul lui 2019.

Informatii recente:  Cum sa iti alegi masina de spalat rufe

In luna aprilie 2016, Facebook a decis deja sa inceapa sa contabilizeze in Marea Britanie veniturile realizate din vanzarile catre consumatorii britanici. Chiar daca aceasta modificare a dus la o crestere a taxelor platite, Facebook se bucura in continuare de un nivel de taxare relativ redus.

Motivul este ca Facebook a raportat o marja de profit de sub 7% pentru Marea Britanie in 2016, fata de o marja de aproximativ 45% la nivel de grup. Aceasta pentru ca o mare parte din profitul legat de vanzarile din Marea Britanie este raportat in alta parte ca urmare a tranzactiilor de sute de milioane de lire sterline efectuate in interiorul grupului.

Niciun Comentariu

Nu se pot posta comentarii