Educatie si Cultura

TOP 7 strategii eficiente pentru o memorie de nota 10 la BAC

Iata cateva moduri dovedite prin care poti face progrese incat sa obtii maximum de punctaj la examenul de bacalaureat.

TOP 7 strategii eficiente pentru o memorie de nota 10 la BAC

1. Asocierea unui cuvant cu o imagine

Crearea unor asocieri intre ceva ce vrei sa-ti amintesti si o imagine care are legatura cu acel ceva te poate ajuta sa nu mai uiti, mai ales atunci cand ai mai multe lucruri de tinut minte. De preferat ar fi sa iti alegi imagini iesite din comun pentru a-ti ramane mai usor in minte.

Cand este utila aceasta metoda: pentru aproape orice ocazie in care ai nevoie sa tii minte ceva anume.

2. Fragmentarea

Un sir mai lung de cifre poate fi memorat mai usor si cu mai multa acuratete daca este fragmentat. Bucatile mai mici sunt mai usor de tinut minte decat un sir de cifre interminabil.

Cand este utila aceasta metoda: atunci cand trebuie sa tii minte un numar de telefon sau un alt numar important – un cont, parola etc.

3. Crearea unor personalitati pentru numere

Aceasta tehnica era folosita de marele fizician Albert Einstein. El asocia celor zece cifre cate o personalitate, reusind astfel sa-si aminteasca siruri lungi de cifre (spre exemplu, saptele era un barbat cu mustata).

Cand este utila aceasta metoda: atunci cand vrei sa tii minte numarul de telefon al unei femei si ai o imaginatie bogata.

4. Corelarea cu informatii similare

Uneori, cel mai bun mod de a asimila noi informatii este prin corelarea lor cu informatii similare pe care deja le stii. Aceasta poate parea o tehnica “lenesa”, si uneori chiar este, insa, conceptual, este foarte solida datorita felului in care neurotransmitatorii din creier trimit semnale hipocampusului (o zona cruciala pentru memorie).

Cand este utila aceasta metoda: atunci cand ce trebuie sa tii minte este fie foarte strain tie, fie neinteresant.

5. Devoltarea ideii generale

Legat de aproape orice idee sau fapt exista detalii cruciale si detalii minore, iar daca cele din urma nu exista, le poti crea prin dezvoltarea celor majore. Infrumusetarea si imbogatirea unui concept cu detalii minore il pot face imposibil de uitat.

Cand este utila aceasta metoda: daca ai nevoie sa tii minte numele unei persoane importante sau faci cunostinta cu mai multe; te poti lega de detalii fizice, cum ar fi ochii.

6. Crearea unor harti mintale

Aici este vorba de vizualizarea unui concept, putand fi folosite in principal imagini si culori, dar si cateva cuvinte, pentru a contura ideea ce trebuie memorata. Este un fel de rezumat, doar ca nu in cuvinte, ci folosind imaginatia si creativitatea.

Cand este utila aceasta metoda: daca participi la un curs foarte important si iei notite.

7. Ofera lucrurilor o semnificatie personala

Uneori, un mod eficient care te ajuta sa iti amintesti lucruri este acela de a le da o semnificatie personala. Aceasta strategie face ca acel ceva de tinut minte sa aiba mai mult sens – un aspect foarte important pentru memoria de lunga durata.

Cand este utila aceasta metoda: ca sa nu mai uiti ziua de nastere a unei persoane apropiate.

Educatie: ABANDONUL scolar a scazut! Care sunt vestile mai putin bune?

Abandonul scolar scade, dar cu toate acestea tot mai multi copii sunt in afara sistemului educational. Concret, numarul minorilor raportati in afara invatamantului in anul scolar 2015-2016 este de 391.000, cu aproape 91.000 mai multi in comparatie cu anul 2013-2014, potrivit datelor transmise de UNICEF Romania.

Paradoxal, rata abandonului scolar a inregistrat anul trecut o scadere de 0.6% anul trecut fata de 2015.

  • „Copiii aflati in afara sistemului educational sunt de doua categorii: fie au abandonat scoala, fie nu ajung niciodata sa fie inscrisi la scoala. Asta ne arata ca exista o selectie a copiilor care ajung sa fie inscrisi in invatamant“, a explicat specialistul educational la UNICEF Romania, Luminita Costache.

Printre cele principalele cauze care determina evolutia scolara a elevilor, generand, in ultima instanta, abandonul scolar se afla cele de factura socio-economica, mai explica cei de la Unicef.

  • „Principalele provocari cu care un elev in risc major de abandon se confrunta sunt: venituri ale familiei la limita subzistentei; nivelul redus de educatie al parintilor; lipsa conditiilor minimale de studiu acasa, situatia de somaj a unuia sau a ambilor parinti“.

Un alt factor important il reprezinta si rezultatele scolare slabe. Faptul ca un elev nu reuseste sa atinga standardele impuse de scoala nu este doar un rezultat al participarii sale la scoala, ci si o cauza care poate descuraja pe multi elevi sa renunte la studii.

Sursa: http://adevarul.ro/educatie/scoala/unicef-abandonul-scolar-scazut-numarul-copii-aflati-afara-invatamantului-crescut-23-fata-2013-ajungand-391000-1_5a16a3865ab6550cb872e70b/index.html

Cunoasterea limbii engleze: cerinta de baza a angajatorilor

Inca de acum cativa ani de zile, cunoasterea limbii engleze este aproape obligatorie, pentru angajare. Pe langa alte cerinte, limba engleza la un nivel mediu sau avansat nici nu are cum sa nu fie ceruta, mai ales ca, in era tehnologiei, totul se bazeaza pe intelegerea acestei limbi de circulatie internationala. In companiile multinationale, cunostintele de engleza sunt o necesitate la angajare, asa ca ar fi bine sa fii pregatit, pentru ca si salariile sunt competitive.

O limba straina se invata inca din copilarie

Multi cred ca o limba straina se poate invata chiar si la o varsta trecuta de 25-30 de ani, ceea ce nu este chiar atat de neadevarat, insa studiile arata ca, cel mai adesea, este greu sau imposibil. De aceea, specialistii indeamna parintii sa isi dea copiii de mici la scoli unde acestia invata limba engleza prin cursuri intensive, tocmai pentru a porni pe acest drum cu o cat mai buna pregatire. Psihopedagogii afirma faptul ca, inca de la varsta de 2 ani, un copil este capabil sa invete o limba straina, asa ca inscrierea la o scoala precum Shakespeare School este cel mai important pas pe care ar putea sa il faca un parinte pentru viitorul copilului sau. Acest lucru trebuie realizat in paralel cu invatarea limbii materne. Faptul ca cel mic invata doua limbi, in paralel, nu va duce la incurcarea cuvintelor, chiar daca unii parinti se tem de acest lucru.

cursuri de limba engleza pentru copii

 Revenind la angajari, trebuie mentionat faptul ca angajatorii fac diferenta intre candidati, tinand cont de nivelul limbii engleze la care se afla cel care se prezinta la interviu. Daca vrei sa te angajezi intr-o companie de outsourcing, atunci trebuie sa cunosti limba engleza la un nivel avansat. Obtinerea unui certificat de competenta lingvistica conteaza foarte mult, facand diferenta intre un candidat si altul. Astfel, certificare de competente lingvistice cum sunt Cambridge, IELTS sau TOEFL sunt apreciate enorm de angajatori. Daca limba engleza este folosita atat de des, devenind chiar banala, nivelul la care o foloseste un candidat il va face pe acesta sa se diferentieze de ceilalti.

Alte limbi straine apreciate de angajatori sunt limba germana. Cei care o stiu la un nivel foarte bun si au sansa de a o folosi in domeniul IT sau cel tehnic au un avantaj important si se bucura de salarii bune. Alte limbi cerute in Romania sunt cele asa-numite “limbi exotice”, adica japoneza sau chineza. Nici rusa, ceha sau poloneza nu sunt uitate, mai ales ca au revenit pe piata romaneasca. Asadar, si acestea se afla pe lista celor mai cautate limbi straine de catre companiile din Romania.

Care este cea mai buna combinatie de cunostinte?

Specialistii in recrutari sustin, insa, ca o persoana nu ar trebui sa isi piarda timpul pentru a invata limbi complicate cum sunt chineza sau japoneza, ci sa isi perfectioneze limba engleza. Cea mai apreciata combinatie de limbi straine cunoscute ar fi, potrivit expertilor in domeniu, urmatoarea: limba engleza – cunoscuta la nivel avansat si cunostinte buna de limba germana s limba franceza. Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat deschide porti la angajarea in domenii de lucru precum resurse umane, contabilitate sau marketing.

invatam limba engleza

Fluenta in vorbirea unei limbi straine este o abilitate dorita de multi angajatori, insa nu toti se orienteaza dupa aceasta. Principalii recrutori din Romania au observat ca majoritatea celor care se prezinta la interviu vorbesc limba engleza la nivel mediu, nicidecum fluent, lucru care nu corespunde ceintelor formulate de angajatori. Exista putini candidati care se propie de vocabularul si fluenta native care se cauta tot mai mult de catre angajatori, in ultimii 2-3 ani de zile. De asemenea, vorbitorii de limba germana sunt intr-un numar nesatisfacator, tinand cont de cererea tot mai mare, din ultimul timp. Angajatorii cauta vorbitori avansati de limba engleza, germana si mai putin franceza. A crescut, totodata, si numarul de recrutari pentru cei care cunosc limba spaniola, asa ca, daca te numeri printre candidatii cu acest atu, sigur vei gasi un loc de munca bine platit!

Potrivit specialistilor in recrutare, cunoasterea unei limbi straine rare, dar cautate, duce, de cele mai multe ori, si la obtinerea unui job platit bine, chiar si cu 10-20%. Cu toate acestea, raspunsul final depinde si de setul complet de competente pe care angajatorul il cauta.

angajare

Iata, asadar, cat de important este ca, inca de mic, sa ai ocazia de a invata o limba straina, precum engleza, care este si va mai ramane limba straina pe care oricine trebuie sa o stie… cat mai bine!

ULTIMA zi de donații pentru Cumințenia Pământului: propunerea BNR

Astăzi este ultima zi a lui septembrie și, automat, ultima zi în care românii mai pot dona pentru achiziționarea Cumințeniei Pământului.

Moştenitorii familiei Romaşcu au cerut iniţial 20 de milioane de euro, iar în urma negocierilor s-a ajuns la suma de 11 milioane. Guvernul Cioloş spera să strângă din donaţiile publicului 6 milioane, dar a stâns doar un milion.

Cele mai multe opinii, inclusiv ale adversarilor politici, merg în direcţia achitării diferenţei tot de la bugetul de stat.

De la Banca Naţională vine însă altă sugestie. Bogaţii României trebuie să completeze diferenţa, aşa cum făceau elitele cultivate de altădată.

Ideea subscripţiei pentru 6 milioane din cele 11 a apărut în primăvară şi a venit din partea ministrului Vlad Alexandrescu. Ministerul Culturii nu avea fonduri, iar Ministerul de Finanţe oferea numai cinci milioane.

„E o ruşine această subscripţie publică. Pentru că m-a oprit lumea de pe stradă şi mi-a spus: Ce, aţi ajuns că cereţi de la oamenii de pe stradă, sunteţi cerşetorii şi ai comuniştilor? Cine v-a deposedat, ăla trebuie să vă despăgubească, nu oamenii de pe stradă. Nu a avut dreptate?”, spune Dinu Viloiu, nepotul inginerului Romașcu, moștenitor al Cumințeniei Pământului.

„Confiscarea a fost un act reprobabil al unei epoci în care care statul era un stat stalinist. Reparația acestei confiscări s-a făcut printr-un act al justiţiei româneşti care le-a retrocedat statuia. Revenim la punctul 0”, arată Mihai Ghyka, secretar de stat în timpul negocierilor pentru cumpărarea Cumințeniei.

„Atunci când ministrul Vlad Alexandrescu a venit cu această iniţiativă, guvernul a fost extrem de entuziast. Pentru că presupunea un efort de solidaritate. Şi un exerciţiu de solidaritate pe care probabil că nu l-am făcut niciodată. Dincolo de sumă, este important numărul celor fac aceste donaţii. Sunt deja zeci de mii de oameni care au donat de la 1 leu la 100 de mii de euro. Numărul donatorilor este la fel de important ca şi suma. Sigur că nu numărul celor care donează va cumpăra sculptura, ci suma va trebui să fie plătită. Dar numărul arată că această solidaritate în jurul unor valori care au stat la baza campaniei e importantă”, este de părere fostul purtător de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Şef al Secţiei de Arte, Arhitectură şi AudioVizual a Academiei, Răzvan Theodorescu spune că lucrarea lui Brâncuşi trebuie cumpărată, dar că subscripţia publică e cel puţin o eroare:

„Într-o ţară populată de oameni inteligenţi, această acţiune se plasează între prostie şi ridicol. Este o acţiune guvernamentală pe care n-am înţeles-o. Unii au considerat-o o mânărie. Această împărţire între Guvern şi populaţie. Milionarii noştrii sunt 99% nişte inculţi, dacă cineva ar face un 1%, l-aş pune pe George Becali, ar face un asemenea gest nu ar câştiga nimic din punct de vedere al publicului, pentru că publicul larg nu o să aplaude niciodată. Tanţa şi Costel, electoratul român nu va aplauda niciodată un asemenea gest. Noi trebuie să facem, Guvernul trebuie să facă şi în felul ăsta rămâne ceva bun de la acest guvern”, a declarat fostul ministru al culturii.

Răzvan Theodorescu aminteşte o declaraţie a guvernatorului Băncii Naţionale făcute în primele zile de septembrie, la un eveniment „Dilema Veche”:

„Donația noastră este către buget. 80% din profit e la buget, deci dumneavoastră, care ați fost aplaudat, puteți spune că din cei 80% care îi dam bugetului și care sunt nu 5 milioane de euro, ci sunt câteva sute de milioane de euro, să se ia cei cinci milioane și să cumpere Cuminţenia Pamântului”, spuneaMugur Isărescu.

Prin lege, Banca Naţională nu mai poate finanţa proiecte culturale, explică Adrian Vasilescu. Trimite 80% din impozitul său pe profit în bugetul statului, dar nu poate dona 1 leu. Numai Ministerul de Finanţe poate decide ca, din cele 300 de milioane venite de la BNR în 2016, aproape şase milioane să fie cheltuite pentru „Cuminţenia Pământului”.

La banii publici s-au gândit şi parlamentarii. Cum subscripţia abia a strâns un milion, ei au depus o iniţiativă prin care toţi banii pentru Cuminţenia Pământului să vină de la bugetul la care contribuie şi bogaţii, şi sărmanii. Dar, spune Adrian Vasilescu, a venit momentul pentru generozitate.

„Suntem la BNR, aici a căpătat impuls puternic o tradiţie. Palatul Vechi este construit prin grija şi eforturile întemeietorului acestei instituţii, Eugeniu Carada. Ei bine, acest om de afaceri din România, din banii lui, din banii lui, a finanţat Războiul de Independenţă 1877-78. Nu a cumpărat o statuie, a finanţat un război. Pesimiştii ar pune că independenţa era o cauză legitimă, nu şi o statuie de o frumuseţe discutabilă… Şi cultura acestei ţări, în condiţiile în care se constată decăderi din acest punct de vedere, este o cauză la fel de importantă.Există colecţionari, din moment ce există licitaţii, oameni bogaţi care şi-au angajat experţi care să îi sfătuiască. Bogaţii au grijă de activele lor între care intră şi opere de artă. Aici însă ar fi vorba de un activ care intră în averea ţării. Eu cred că mai e timp ca oamenii bogaţi ai ţării să aibă o tresărire de orgoliu. Pentru o tresărire de orgoliu şi o zi este de ajuns”, arată Adrian Vasilescu

Planul urbanistic pentru un campus educational in Bucuresti

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat Planul Urbanistic Zonal prin care se reglementeaza din punct de vedere urbanistic amplasamentul pe care se va construi un campus educational international – Scoala Germana din Bucuresti, care include cresa, gradinita, scoala primara si liceu cu o disponibilitate de 500 locuri.

Propunerea a fost votata cu 38 de voturi pentru si 8 abtineri. Au votat pentru 24 de consilieri PSD, 7 consilieri PNL, 3 consilieri PMP si 4 consilieri ALDE. S-au abtinut 7 consilieri USB si 1 consilier PNL.

Acest proiect este unul foarte important pentru comunitatea germana din Romania, ambasadele tarilor vorbitoare de limba germana exprimandu-si in mod public sprijinul pentru implementarea acestuia, iar Statul German, prin Ministerul Federal al Educatiei si Cercetarii, a anuntat sustinerea financiara necesara pentru realizarea acestui proiect.

Ministerul Federal al Educatiei si Cercetarii va sustine financiar proiectul, in conditiile in care se poate proba demararea constructiei acestuia in anul 2016.

Reactualizarea si aprobarea Planului Urbanistic Zonal erau necesare pentru ca procedurile de obtinere a autorizatiei de construire sa poata fi demarate in cel mai scurt timp, iar finantarea de la statul german sa nu se piarda.

Subliniem ca acest Plan Urbanistic Zonal a fost publicat pe site-ul Primariei Capitalei pe 13 mai 2016 si a stat in dezbatere publica, 30 de zile,conform legii.

Junio.ro lansează Summer Jobs – o secțiune dedicată locurilor de muncă pe timp de vară pentru studenți

București, mai 2016 – Junio.ro, prima platforma de joburi part-time pentru studenți, lansează Summer Jobs, o secțiune dedicată tinerilor care doresc să-și găsească un loc de muncă sau un internship pe perioada verii. Cu peste 60 de anunțuri de joburi part-time deja înregistrate pe platformă de la companii din domeniul IT, marketing, financiar și contabil, noua secțiune va oferi studenților și posibilitatea de a-și petrece vacanța de vară punând în practică cunoștințele dobândite în timpul facultății.

„Ne dorim să-i ajutăm pe studenți să obțină cât mai multă experiență profesională, fără să fie nevoiți să renunțe la studiile pe care le desfășoară”, a menționat Cornel Nițu, cofondator Junio.ro. „Tocmai de aceea, încercăm să introducem în platforma Junio.ro oportunități cât mai variate pentru a susține tinerii înscriși să-și găsească un loc de muncă potrivit pentru nevoile lor. Astfel, pe lângă anunțurile de joburi part-time, ne-am gândit să ne adresăm și studenților care își doresc să aibă experiența unui job doar pe timpul verii, astfel încât să se poată întoarce la facultate în toamnă cu un plus de cunoștințe și cu niște bani în buzunar.”

Mai mult, noua secțiune pe platforma Junio.ro va aduce și companiilor implicate un plus de expunere, acestea benefiicind de o legătură directă cu rețeaua de ambasadori Junio.ro din cadrul universităților și asociațiilor de studenți partenere. În plus, companiile vor avea acces la o bază de candidați atent verificată și vor avea parte de susținerea unui consilier Junio care îi va ajuta să creeze un anunț și o descriere a companiei cât mai atractive pentru studenți.

„Ne propunem să schimbăm modul în care se fac anunțurile de joburi și internship-uri pentru studenți, tocmai de aceea avem o persoană dedicată care se va ocupa exclusiv de obținerea cât mai multor informații de la companii pentru a le crea un profil complet”, a adăugat Vlad Posea, cofondator Junio.ro. „Astfel, tinerii care își doresc să aplice vor putea afla cât mai multe detalii despre care este procesul de recrutare al companiilor, care vor fi mai exact atribuțiile lor, care este mediul de lucru, dar și cum arată birourile companiilor și activitățile în care sunt implicați angajații în afara orelor de lucru.”

Pentru înscrieri în platformă și aplicații, companiile interesate și studenții pot accesa: https://summer.junio.ro/

Studiu Criteo M-Commerce: În Europa Centrală și de Est se fac mai multe tranzacții de pe smartphone-uri cu Android decât de pe iPhone-uri

  • În țările din Europa Centrală și de Est, 18% din toate tranzacțiile de e-commerce se desfășoară pe dispozitive mobile, un procentaj situat mult sub media globală de 38%
  • 57% din aceste tranzacții mobile sunt realizate de pe smartphone-uri
  • 75% din toate tranzacțiile realizate pe smartphone-uri în Europa Centrală și de Est sunt finalizate pe dispozitive cu Android

București, 23 iunie 2016 – Criteo (NASDAQ: CRTO), lider internațional în marketing performance, a lansat studiul său trimestrial dedicat comerțului pe dispozitive mobile, studiu ce oferă o analiză cuprinzătoare a tendințelor și obiceiurilor de cumpărături online din T1 2016. Acest raport evidențiază faptul că utilizatorii au din ce în ce mai multă nevoie de mobilitate, 38% din toate tranzacțiile globale desfășurându-se deja cu ajutorul unui dispozitiv mobil. Această proporție este prognozată să crească în perioada următoare, în condițiile în care, în țări precum Japonia și Marea Britanie, peste 50% dintre tranzacțiile online sunt finalizate deja de pe un dispozitiv mobil. Pentru prima dată, studiul Criteo conține informații detaliate și despre țările din regiunea Europei Centrale și de Est, inclusiv România, oferind astfel o privire de ansamblu asupra uneia dintre piețele de e-commerce cu cea mai rapidă rată de creștere din Europa.

„Ceea ce vedem tot mai des este că dispozitivele mobile sunt din ce în ce mai importante când vine vorba de cumpărături online, majoritatea consumatorilor cautând produse și cumpărând într-un proces ce poate utiliza mai multe dispozitive”, a menționat Alexander Gösswein, Managing Director Central Europe, Criteo. „În Europa de Est, 18% din toate cumpărăturile online se desfășoară pe dispozitive mobile, iar noi anticipăm un potențial semnificativ de creștere, în special dacă ne uităm la situația de la nivel internațional, unde aproape patru din zece tranzacții e-commerce au acum loc pe dispozitive mobile. Mai mult, creșterea importanței dispozitivelor mobile în e-commerce este evidentă și prin faptul că, acum, valoarea unui coș de cumpărături de pe un dispozitiv mobil reprezintă 85%  din valoarea unui coș de cumpărături de pe desktop.”

Utilizatorii de dispozitive mobile din Europa Centrală și de Est folosesc preponderent terminale cu Android și preferă să facă cumpărături de pe smartphone

Din ce în ce mai des, smartphone-urile devin dispozitivele mobile preferate când vine vorba de cumpărăturile online, majoritatea tranzacțiilor mobile la nivel global finalizându-se pe un smartphone. În special în Europa Centrală și de Est, 57% din toate tranzacțiile electronice mobile sunt realizate de pe smartphone-uri și doar 43% de pe tablete. La nivel regional, dispozitivele cu Android sunt mai populare decât terminalele cu iOS –  75% din toate tranzacțiile mobile în Europa Centrală și de Est sunt finalizate pe dispozitive cu Android. În acest context, în care devine evident că o aplicație pentru iPhone nu va mai fi suficientă pentru a ajunge la mulți potențiali cumpărători, Criteo crede că piețele locale vor trebuie să se reorienteze către aplicații și soluții pentru Android.

Aplicațiile mobile generează mai multe vânzări la nivel global, în timp ce numărul utilizatorilor care folosesc mai multe dispozitive mobile pentru a finaliza o tranzacție crește

Studiul Criteo mai arată că, la nivel global, aplicațiile sunt mai eficiente decât browserele mobile pentru încurajarea cumpărăturilor online, cu rate de conversie cu până la 20% mai bune, chiar și în comparație cu desktop-urile.

Mai mult, obiceiul de a face cumpărături de pe mai multe dispozitive – laptopuri, tablete sau smartphone-uri – a devenit foarte popular. Chiar și așa, aproximativ 46% din tranzacțiile efectuate de pe dispozitivele menționate se realizează tot de pe smartphone-uri, acest lucru confirmând încă o dată importanța dispozitivelor mobile.

Consiliere profesională și stagii de internship pentru 500 de studenți din București

București, 28 octombrie 2015 – 500 de studenți din București au beneficiat de stagii de internship și sesiuni de orientare profesională în cadrul companiei germane de consultanță financiară și audit Roedl & Partner Audit, prin proiectul „Fiecare student are nevoie de Practică, Remarcare, Organizare, Evoluție, Direcție, Lansare – pRoedl”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investește în oameni!”.

Conform unui raport realizat de ANOFM, 89,5% dintre studenți consideră că nu există suficiente oportunități de practică și locuri de muncă în România. Mai mult decât atât, doar 7% cred că informațiile acumulate pe parcursul studiilor sunt în concordanță cu cerințele actuale ale pieței muncii. Astfel, împreună cu parteneri ca Uniunea Studenților din România, Universitatea Româno-Americană, Roedl & Partner Outsourcing și Catalyst Rectruitment Solutions, proiectul pRoedl și-a propus să ofere sesiuni de orientare profesională și să evalueze aptitudinile a 500 de studenți si să asigure stagii de practică profesională pentru 200 dintre aceștia în departamente de audit financiar, contabilitate, consultanță fiscală, salarizare și resurse umane. În plus, 40 dintre interni au fost angajați atât în cadrul Roedl & Partner România, cât și la partenerii acestora.  

„Politica internațională Roedl & Partner a fost dintotdeauna orientată spre formarea și dezvoltarea profesională a tinerilor prin programe dedicate, o bună parte dintre salariații companiei fiind recrutați și integrați în mediul de lucru încă de pe băncile facultății”, a menționat Anca Sucală, Managing Partner Roedl & Partner România și Manager proiect. „Stagiile de practică în cadrul proiectului pRoedl le-au oferit studenților oportunitatea să-și completeze cunoștințele teoretice acumulate în facultate și să-și exerseze abilitățile într-un mediu de lucru multinațional.”

Proiectul „Fiecare student are nevoie de Practică, Remarcare, Organizare, Evoluție, Direcție, Lansare – pRoedl” s-a derulat pe parcursul a 18 luni, în perioada 29 aprilie 2014 și 28 octombrie 2015. Fiecare dintre cele 200 de stagii de practică a avut o durată de 3 săptămâni, cu un program de 6 ore pe zi, toate activitățile desfășurându-se sub îndrumarea directă a tutorilor de la Roedl & Partner Audit și de la partenerul, Roedl & Partner Outsourcing. Mai mult decât atât, fiecare intern a primit o subvenție de 250 de lei, iar cele mai bune 75 de proiecte de încheiere a stagiului de practică au primit câte un premiu de 600 de lei.

Mai multe informații despre proiect puteți și găsi pe website-ul: http://www.proedl.ro/

Despre Roedl & Partner

Roedl & Partner este o companie multinațională care oferă servicii integrate de audit, contabilitate şi resurse umane, consultanţă fiscală şi juridică.. Aceasta și-a început activitatea în Germania, în 1977, astăzi fiind prezentă în 46 de țări și având 102 de birouri. Subsidiara din România a Roedl & Partner are în prezent peste 70 de angajați, calificați ca experți contabili, auditori și consultanți fiscali şi juridici, biroul din București fiind deschis încă din anul 1998, urmat de dezvoltarea celor din Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara.

Incurajati-l pe cel mic sa isi dezvolte capacitatile creative, cu un set de creioane colorate profesionale, de la TotalOffice.ro

Daca celui mic ii place sa isi petreaca timpul liber colorand si desenand, atunci incurajati-i aceasta aptitudine prin achizitia unor seturi de creioane colorate profesionale, de la producatori de top. Papetaria online Total Office va ajuta sa faceti acest lucru posibil, prin oferta diversificata de seturi de creioane colorate profesionale, pe care cel mic le poate folosi in conturarea personajelor preferate din desene animate sau pentru umplerea spatiilor din cartile de desenat pentru copii. Intr-o paleta cromatica bogata, creioanele colorate profesionale sau pentru novicii in acest domeniu sunt tot ce le lipseste prichindeilor din ghiozdan sau din penar.

Creioane colorate profesionale, aliatul orele de desen

creioane colorate profesionale

Pentru ca cei mici merita sa primeasca tot ce-i mai bun, parintii trebuie sa isi orienteze atentia catre papetaria online care le ofera cele mai avantajoase oferte la rechizitele scolare online. Total Office va fi aliatul cumparaturilor pentru noul an scolar sau semestru, locul de unde puteti cumpara cele mai utile seturi de creioane colorate profesionale. De la producatori de renume, precum Alpino sau Faber-Castell, cei mici vor primi direct acasa creioane colorate in modele variate, precum:
• Creioane colorate din ceara, un material foarte simplu de folosit si de manipulat pe deasupra unor suprafete precum hartia;
• Creioane colorate profesionale “degete”, o forma foarte simplu de tinut in mana, astfel incat cei mici sa realizeze cele mai frumoase desene;
• Creioane colorate triunghiulare;
• Creioane colorate profesionale intr-o paleta cromatica bogata, de pana la 24 de nuante diferite;
• Seturi de carioci colorate lavabile, in nuante diferite si grosimi variate;
• Creioane colorate in cutii de metal, pe care prichindeii le pot lua unde vor, fara ca acestea sa isi modifice forma.

Creioane colorate profesionale, pentru cele mai inspirationale desene

total office

Atunci cand isi ocupa timpul liber intr-un mod foarte util, copiii trebuie incurajati. Astfel, parintii care vor sa investeasca in buna formare a copiilor lor, trebuie sa acorde o grija in plus modului in care aleg creioanele colorate profesionale. In papetaria online Total Office, parintii vor sti ca fac cea mai buna alegere pentru incurajarea creativitatii copiilor lor.
Ii gasiti pe cei de la TotalOffice.ro pe pagina web a papetariei, dar si la numerele de telefon 021 420 78 45/ 0724.633.423. Doar in papetaria online, aveti posibilitatea de a gasi rechizite scolare ieftine si de cea mai buna calitate, la preturi mai mici decat v-ati fi asteptat.

Faceti economii considerabile si oferiti-le celor mici rechizite scolare de calitate, din papetaria online Total-Office.ro

Cand invatatura vrea sa devina placere, atunci invataceii trebuie sa primeasca niste rechizite scolare de cea mai buna calitate, fara ca parintii sa cheltuie sume foarte mari. Pe acelasi principiu merge si papetaria online Total Office, loc unde urmeaza sa gasiti cea mai diversificata gama de rechizite scolare ieftine, de la producatori de top, precum Alpino, Aurora, Faber-Castell sau Kangaro. Pentru toate materiile si toate ciclurile de invatamant, rechizitele scolare comandate online sunt cea mai simpla, economica si rapida forma prin care ii puteti pregati pe cei mici de scoala.

Rechizite scolare de la A la Z, pentru materii de la Limba Romana, pana la arte grafice

rechizite scolare ieftine

Pentru ca invatatorii sau profesorii au diverse cerinte, papetaria online Total-Office.ro ia in considerare acest lucru si le ofera elevilor cea mai diversificata gama de rechizite scolare ieftine, de la branduri recunoscute pe plan mondial. Astfel, la doar un click distanta, sunteti mai aproape de articole si accesorii pentru scoala, precum:
• Creioane colorate profesionale, in seturi diversificate;
• Caiete scolare ieftine, dictando sau de matematica;
• Accesorii si rechizite scolare pentru arta si grafica;
• Articole creative pentru orele de arta plastica sau lucru manual;
• Carti de colorat si de decupat;
• Creioane cerate si carioci multicolore;
• Ghiozdane ieftine si penare;
• Blocnotes-uri, blocuri de desen si caiete speciale pentru materii extrascolare.
Indiferent de tipul de rechizite scolare pe care urmeaza sa il alegeti, papetaria online are grija sa va ofere transport rapid, oriunde in tara, astfel incat dumneavoastra sa nu mai fiti nevoiti sa consumati timp si energie in librariile fizice sau in bibliotecile costisitoare.

Total-Office.ro, papetaria online a familiei dumneavoastra

rechizite scolare ieftine

De-a lungul timpului, papetaria online Total-Office a avut grija sa isi diversifice gama de rechizite scolare ieftine, astfel incat sa mutumeasca si cele mai exigente cerinte. Astfel, doar completand un formular de comanda online, aveti acces la zeci de tipuri de rechizite scolare ieftine, cu livrare direct la domiciliu. Ii gasiti pe cei de la Total-Office.ro pe pagina web a papetariei online, dar si la numerele de telefon 021 420 78 45/ 0724.633.423. Pentru intrebari si nelamuriri legate de comanda dumneavoastra, echipa papetariei va sta la dispozitie si la adresa de e-mail office@total-office.ro.
Pentru a fi siguri ca invataceii dumneavoastra se bucura de cele mai calitative rechizite scolare, pentru toate materiile de invatamant, alegeti sa le comandati rechizitele scolare ieftine, de la Total Office.