Educatie: ABANDONUL scolar a scazut! Care sunt vestile mai putin bune?

Voteaza acest articol

Abandonul scolar scade, dar cu toate acestea tot mai multi copii sunt in afara sistemului educational. Concret, numarul minorilor raportati in afara invatamantului in anul scolar 2015-2016 este de 391.000, cu aproape 91.000 mai multi in comparatie cu anul 2013-2014, potrivit datelor transmise de UNICEF Romania.

Paradoxal, rata abandonului scolar a inregistrat anul trecut o scadere de 0.6% anul trecut fata de 2015.

  • „Copiii aflati in afara sistemului educational sunt de doua categorii: fie au abandonat scoala, fie nu ajung niciodata sa fie inscrisi la scoala. Asta ne arata ca exista o selectie a copiilor care ajung sa fie inscrisi in invatamant“, a explicat specialistul educational la UNICEF Romania, Luminita Costache.
Informatii recente:  Misterioasa lume a mamiferelor

Printre cele principalele cauze care determina evolutia scolara a elevilor, generand, in ultima instanta, abandonul scolar se afla cele de factura socio-economica, mai explica cei de la Unicef.

  • „Principalele provocari cu care un elev in risc major de abandon se confrunta sunt: venituri ale familiei la limita subzistentei; nivelul redus de educatie al parintilor; lipsa conditiilor minimale de studiu acasa, situatia de somaj a unuia sau a ambilor parinti“.
Informatii recente:  Pregateste-l pe cel mic de scoala! Cumpara de la Pintexim caiete scolare pentru incepatori

Un alt factor important il reprezinta si rezultatele scolare slabe. Faptul ca un elev nu reuseste sa atinga standardele impuse de scoala nu este doar un rezultat al participarii sale la scoala, ci si o cauza care poate descuraja pe multi elevi sa renunte la studii.

Informatii recente:  Pentru o prezentare de succes ai nevoie de un flipchart

Sursa: http://adevarul.ro/educatie/scoala/unicef-abandonul-scolar-scazut-numarul-copii-aflati-afara-invatamantului-crescut-23-fata-2013-ajungand-391000-1_5a16a3865ab6550cb872e70b/index.html

Niciun Comentariu

Nu se pot posta comentarii