DE CE apar petele pigmentare pe maini si CUM sa le tratezi!

Voteaza acest articol

Daca ai constatat ca ti-au aparut pete pigmentare pe maini, te anuntam ca acestea nu sunt neaparat sinonime cu batranetea, putand ascunde unele probleme hormonale. Investigam subiectul pentru tine. 

Intr-adevar, uneori aceste pete pigmentare ce apar pe maini pot fi un semn al imbatranirii pielii, insa nu este exclus ca ele sa tradeze alte probleme, cum ar fi actiunea razelor ultraviolete sau dezechilibrul hormonal. Inestetice sau nu, ar trebui sa reprezinte un motiv indeajuns de bun pentru o vizita la medic.

Petele pigmentare sunt acumulari de melanina, pigment al pielii secretat de organism, ce are rol de protectie. Odata ce aceste celule sunt iritate in mod repetat de catre razele ultraviolete, secretia lor se amplifica, fiind astfel produse in exces. Dar si factorul hormonal are un rol in aparitia petelor pigmentare. Cel mai des sunt intalnite la femeile care au nascut sau la cele care iau un tratament hormonal.

Informatii recente:  5 semne importante care anunta o alunita PERICULOASA!

Daca, de-a lungul anilor, ai facut bai lungi in soare, atunci este foarte probabil sa te confrunti cu aceasta problema. Și sa te alegi si cu pigmentarea dosului mainilor. In general, localizarea lor cea mai frecventa este la nivelul fetei, decolteului, spatelui, bratelor si mainilor.

Pete pigmentare pe maini: Cum previi?

Cea mai buna metoda de preventie a petelor de soare este utilizarea zilnica a produselor cu factor de protectie solara. Cremele pentru maini trebuie sa contina un filtru UV de minimum 30, care sa actioneze atat impotriva razelor UVB, cat si a celor UVA. Apoi, formulele trebuie sa fie aplicate in orice perioada a anului, oricare ar fi anotimpul sau conditiile meteo.

Informatii recente:  Sabon Be Always In Bloom - E timpul să înflorești!

Filtre solare

Produsele de ingrijire trebuie sa contina, pe post de filtre solare naturale, oxid de zinc si/sau dioxid de titan. Da, specialistii pun mare pret pe calitatea acestora si, asa cum am precizat deja, trebuie sa fie neaparat naturale – deoarece filtrele chimice prezente in multe produse sunt fotosensibile, iritative si alergenice.

Informatii recente:  Produsele cosmetice naturale se gasesc online pe Sabon.ro

Ingredientele active sunt cel putin la fel de importante in compozitia cremelor si lotiunilor pentru maini. Rolul acestora este acela de a preveni productia de melanina, prin urmare sa inhibe enzima tirozinaza, principala enzima care regleaza procesul de melanogeneza.

Antioxidanti

De asemenea, crema de maini trebuie sa contina in formula sa si antioxidanti, contribuind astfel la reducerea cantitatii de radicali liberi generati de razele UV.

In acelasi timp, incerca sa te orientezi catre variante cosmetice lipsite de parfum, coloranti, solventi sau alti parabeni, caci aceste ingrediente chimice sunt si ele fotosensibile, influentand astfel aparitia unor pete pigmentare pe maini.

Sursa: https://www.marieclaire.ro/pete-pigmentare-pe-maini-de-ce-apar-si-cum-le-previi/

Niciun Comentariu

Nu se pot posta comentarii