Cunoasterea limbii engleze: cerinta de baza a angajatorilor

Cunoasterea limbii engleze: cerinta de baza a angajatorilor
1 vot[uri] Nota 5

Inca de acum cativa ani de zile, cunoasterea limbii engleze este aproape obligatorie, pentru angajare. Pe langa alte cerinte, limba engleza la un nivel mediu sau avansat nici nu are cum sa nu fie ceruta, mai ales ca, in era tehnologiei, totul se bazeaza pe intelegerea acestei limbi de circulatie internationala. In companiile multinationale, cunostintele de engleza sunt o necesitate la angajare, asa ca ar fi bine sa fii pregatit, pentru ca si salariile sunt competitive.

O limba straina se invata inca din copilarie

Multi cred ca o limba straina se poate invata chiar si la o varsta trecuta de 25-30 de ani, ceea ce nu este chiar atat de neadevarat, insa studiile arata ca, cel mai adesea, este greu sau imposibil. De aceea, specialistii indeamna parintii sa isi dea copiii de mici la scoli unde acestia invata limba engleza prin cursuri intensive, tocmai pentru a porni pe acest drum cu o cat mai buna pregatire. Psihopedagogii afirma faptul ca, inca de la varsta de 2 ani, un copil este capabil sa invete o limba straina, asa ca inscrierea la o scoala precum Shakespeare School este cel mai important pas pe care ar putea sa il faca un parinte pentru viitorul copilului sau. Acest lucru trebuie realizat in paralel cu invatarea limbii materne. Faptul ca cel mic invata doua limbi, in paralel, nu va duce la incurcarea cuvintelor, chiar daca unii parinti se tem de acest lucru.

Informatii recente:  Sergiu Diacomatu crede in PMP

cursuri de limba engleza pentru copii

 Revenind la angajari, trebuie mentionat faptul ca angajatorii fac diferenta intre candidati, tinand cont de nivelul limbii engleze la care se afla cel care se prezinta la interviu. Daca vrei sa te angajezi intr-o companie de outsourcing, atunci trebuie sa cunosti limba engleza la un nivel avansat. Obtinerea unui certificat de competenta lingvistica conteaza foarte mult, facand diferenta intre un candidat si altul. Astfel, certificare de competente lingvistice cum sunt Cambridge, IELTS sau TOEFL sunt apreciate enorm de angajatori. Daca limba engleza este folosita atat de des, devenind chiar banala, nivelul la care o foloseste un candidat il va face pe acesta sa se diferentieze de ceilalti.

Alte limbi straine apreciate de angajatori sunt limba germana. Cei care o stiu la un nivel foarte bun si au sansa de a o folosi in domeniul IT sau cel tehnic au un avantaj important si se bucura de salarii bune. Alte limbi cerute in Romania sunt cele asa-numite “limbi exotice”, adica japoneza sau chineza. Nici rusa, ceha sau poloneza nu sunt uitate, mai ales ca au revenit pe piata romaneasca. Asadar, si acestea se afla pe lista celor mai cautate limbi straine de catre companiile din Romania.

Informatii recente:  Pentru o prezentare de succes ai nevoie de un flipchart

Care este cea mai buna combinatie de cunostinte?

Specialistii in recrutari sustin, insa, ca o persoana nu ar trebui sa isi piarda timpul pentru a invata limbi complicate cum sunt chineza sau japoneza, ci sa isi perfectioneze limba engleza. Cea mai apreciata combinatie de limbi straine cunoscute ar fi, potrivit expertilor in domeniu, urmatoarea: limba engleza – cunoscuta la nivel avansat si cunostinte buna de limba germana s limba franceza. Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat deschide porti la angajarea in domenii de lucru precum resurse umane, contabilitate sau marketing.

invatam limba engleza

Fluenta in vorbirea unei limbi straine este o abilitate dorita de multi angajatori, insa nu toti se orienteaza dupa aceasta. Principalii recrutori din Romania au observat ca majoritatea celor care se prezinta la interviu vorbesc limba engleza la nivel mediu, nicidecum fluent, lucru care nu corespunde ceintelor formulate de angajatori. Exista putini candidati care se propie de vocabularul si fluenta native care se cauta tot mai mult de catre angajatori, in ultimii 2-3 ani de zile. De asemenea, vorbitorii de limba germana sunt intr-un numar nesatisfacator, tinand cont de cererea tot mai mare, din ultimul timp. Angajatorii cauta vorbitori avansati de limba engleza, germana si mai putin franceza. A crescut, totodata, si numarul de recrutari pentru cei care cunosc limba spaniola, asa ca, daca te numeri printre candidatii cu acest atu, sigur vei gasi un loc de munca bine platit!

Informatii recente:  Misterioasa lume a mamiferelor

Potrivit specialistilor in recrutare, cunoasterea unei limbi straine rare, dar cautate, duce, de cele mai multe ori, si la obtinerea unui job platit bine, chiar si cu 10-20%. Cu toate acestea, raspunsul final depinde si de setul complet de competente pe care angajatorul il cauta.

angajare

Iata, asadar, cat de important este ca, inca de mic, sa ai ocazia de a invata o limba straina, precum engleza, care este si va mai ramane limba straina pe care oricine trebuie sa o stie… cat mai bine!

Niciun Comentariu

Nu se pot posta comentarii