Cum scapa romanii de gheata din curte si de pe casa

Cum scapa romanii de gheata din curte si de pe casa
3 vot[uri] Nota 5

Romanii sunt inventivi atunci cand au lucruri gospodaresti de facut. Gasesc intodeauna o solutie la situatiile pe care le intampina acasa, improvizand unelte si proceduri de lucru astfel incat sa scoata apa din piatra seaca. De data aceasta nu este vorba de apa, ci de apa care a inghetat. Gheata face mari probleme (alunecari, cazaturi, despinderi de turturi), dar, din fericire, posibilitatile de a o inlatura sunt diverse.

Ultimele stiri: De la inceputul sezonului zece, zilnic, peste 80 de persoane ajung la spital cu diverse traumatisme din cauza ghetii. Medicii trag un semnal de alarma si atentioneaza persoanele de toate varstele sa aiba grija pe unde pasesc si sa ia masuri in privinta stratului de gheata din interiorul gospodariei.

cadere pe gheata

Sursa foto: stirileprotv.ro

eliminarea ghetii la curte

Sarea grunjoasa amestecata cu nisip

Aplicarea acestui amestec face ca pavajul sau asfaltul sa se mentina neinghetat, insa a calca prin acest amestec inseamna a murdari presul casei si incaltamintea. In plus, la primavara se va observa cum portiunile pe care s-a presarat sare cu nisip vor fi deteriorate.

Informatii recente:  Vreti sa pastrati mancarea proaspata mai mult timp? Cumparati niste caserole en gros de la Angroseria, la preturi ieftine

Lopata, sapa, sapaliga

Atunci cand de pe burlan cade gheata si se acumleaza, ea trebuie sparta. Spargerea acesteia inseamna mult efort fizic si este pe moment, deoarece multa alta gheata se va forma venind de sus. De pe burlanul casei.

Furtun cu apa calda

Apa calda peste gheata topeste gheata respectiva, insa apa care ramane se raceste si ingheta la loc. Practic, apa calda este irosita pentru doar doua-trei ore de dezghet. Daca se toarna apa calda si, imediat dupa, se umple suprafata curtii cu sare si nisip, atunci problema se rezolva, insa ramane gheata care va continua sa vina de pe casa.

Sistem de degivrare pentru masina

Daca tot nu este posibil sa se asigure o dezghetare permanenta pentru toata curtea, macar pe portiunea pe care rotile masinii trec in drumul acesteia inspre/dinspre garaj. Exista anumite sisteme electrice de degivrare (dezghetare), care se monteaza sub dale si care incalzesc dalele prin circuitele electrice de mare putere.

Informatii recente:  Folositi de doua ori pe an o solutie anticalcar pentru masina de spalat

Sistem de degivrare pentru acoperis

degivrare acoperis casa

Bineinteles, chiar daca se foloseste un asemenea sistem electric pentru masina, de pe acoperis va continua sa cada zapada, sau burlanele vor avea de suferit datorita zapezii care se topeste si care permite ghetii sa se formeze.

Iata de ce exista si sisteme de degivrare pentru acoperis, iar cetatenii care nu cunosc cum sa monteze si sa foloseasca un asemenea sistem apeleaza la www.Carbonheat.ro, la specialisti in astfel de solutii tehnologice.

Gheata si pericolele ei trebuie indepartate

Este greu atunci cand ninge din abundenta, apoi temperaturile maxime ajung usor peste temperatura limita de inghet dar in fiecare noapte, apa rezultata ingheata datorita temperaturilor minime negative. Astfel se formeaza portiuni alunecoase care pot, in lipsa interventiei omului, sa reziste asa pe tot parcursul iernii.

Informatii recente:  Studiu: un roman din 10 cade prada hotilor de locuinte

Romanii incearca prin mai multe modalitati sa se fereasca de gheata. O alta posibilitate ar fi inlaturarea continua a zapezii, inclusiv de pe acoperis, insa nu intotdeauna (de fapt, arareori) exista resursele de energie si timp necesare. Iata de ce folosirea curentului electric mai degraba decat forta bruta este o masura buna luata impotriva periculoasei gheti.

Pericolele pe care prezenta ghetii le dezvolta sunt de nedorit, in randul spitalizarilor existand multi oameni cu capul spart de la caderea turturilor sau de la alunecari, cu entorse, cu accidente casnice diverse.

In plus, gheata aduce si cheltuieli de reparare a burlanelor, a suprafetelor asfaltate sau pavate si asa mai departe. Gheata nu este de dorit niciodata. Poate doar vara, sub forma de cuburi, dupa cum glumesc romanii.

Niciun Comentariu

Nu se pot posta comentarii