Cum poti scapa de matreata cu ajutorul unui sampon natural

Cum poti scapa de matreata cu ajutorul unui sampon natural
1 vot[uri] Nota 5

tratament matreataMătreaţa, cunoscută şi sub numele de pityriasis capitis, este cea mai frecventă afecţiune a pielii capului. Inestetică, jenantă şi deprimantă, mătreaţa necesită un tratament adecvat pentru a fi eliminată.

Ce este mătreaţa?

Mătreaţa reprezintă descuamarea excesivă a celulelor normale ale scalpului. În mod normal, celulele moarte se reînnoiesc la fiecare 3 săptămîni. Însă atunci cînd acest proces de reînnoire a pielii se accelerează, acest ciclu durează doar 5-7 zile, astfel încît un număr mai mare de celule moarte sunt eliminate sub formă de solzi mici şi albi.

Informatii recente:  La ce poate fi folosit uleiul de avocado

Cîteva sfaturi utile pentru a scăpa de mătreaţă :

1.      Cînd şamponaţi, masaţi-vă uşor scalpul timp de cîteva minute folosind un sampon natural, evitînd zgîrieturile, pentru a stimula circulaţia şi pentru a îndepărta celulele moarte ;
2.      Folosiţi numai apă călduţă la spălarea şi clătirea părului. Evitaţi folosirea uscătoarelor de păr, căci căldura excesivă favorizează apariţia mătreţii ;
3.      Evitaţi utilizarea excesivă a produselor de styling pentru păr sau a tratamentelor chimice ;
4.      Aplicaţi pe păr uleiuri vegetale pe bază de lămîie, rozmarin sau cimbru pentru hrănirea şi hidratarea scalpului.
5.      Alimentaţi-vă sănătos şi echilibrat. Fructele şi legumele conţin vitaminele şi mineralele necesare menţinerii unui scalp sănătos.

Informatii recente:  Cum trebuie folosita o motosapa?

Cîteva tratamente naturiste eficiente în combaterea mătreţii :

În 500 ml de oţet de mere se pune un pumn de frunze de urzici proaspete. După două săptămîni de măcerat, acest amestec poate fi utilizat pentru frecarea puternică a rădăcinii părului cu ajutorul unui tampon de vată. Această procedură se repetă de două ori pe săptămînă.

Informatii recente:  Cate femei se estimează că vor muri de cancer în 2030

Niciun Comentariu

Nu se pot posta comentarii