Ce trebuie sa faca parintii cand copiii nu au destula incredere in ei

Voteaza acest articol

Copiii cresc constientizand propriul potential inca de la varste foarte fragede, prin perceptia unui climat de siguranta si de armonie in familie, care le intareste increderea in fortele proprii.

Pentru a alimenta spiritul competitional al micutilor, in parametrii potentialului lor real, echipa de psihologi italieni recomanda concentrarea atentiei parintilor asupra urmatoarelor aspecte:

Gesturi parintesti menite sa intareasca increderea copilului

Este la indemana oricarui parinte sa actioneze simplu si spontan spre a transmite copilului sau o senzatie coerenta ca este special – atitudinea cotidiana pozitiva si constructiva face bine la orice varsta.

Informatii recente:  Tricicletele pentru copii de la Bebelas.ro au si copertine, pentru confortul celor mici

Cum se hraneste magia copilariei

Cand copilul povesteste mereu despre Batman, despre dragoni care-l viziteaza cand e singur sau despre aventuri fanteziste puse la cale cu tovarasii sai de joaca, parintilor le revine sarcina de a accepta lumea magica ce-i apartine micutului si de a-si manifesta interesul pentru aceasta.

Valorizarea succeselor copilului

O nota buna obtinuta la scoala, micile performante de la bazin sau pur si simplu impacarea cu un coleg rival reprezinta probe ale caror dificultati se depasesc mai usor atunci cand parintii contribuie cu o apreciere pozitiva de genul: “Stii ca inoti mai bine decat saptamana trecuta?”, sau “Foarte frumos desenul tau – barca asta parca pluteste pe valuri”.

Mesajul transmis de aceste mici laude este ca micutul detine absolut tot ceea ce are nevoie pentru a reusi in proiectele sale.

Informatii recente:  Agentia SEOCupcake.ro anunta realizarea site-urilor TravelandBeauty.ro si RevistaMargot.ro: 2 Reviste online pentru fashioniste si mamici!

Protejarea cu ajutorul regulilor

Un copil care face tot timpul orice isi doreste se poate simti in realitate pur si simplu abandonat, lipsit de orice sprijin din partea celor din jur, asadar va fi nefericit.

Informatii recente:  Tobele de copii de pe Ilbambino.ro sunt pentru micii muzicieni

Regulile bine stabilite in familie echilibreaza mult situatia in acest context si-l elibereaza de povara responsabilitatii multor decizii pe care ar trebui sa le ia singur si de riscul posibilelor erori.

Importanta gesturilor afectuoase

Teama ca imbratisarile si gesturile afectuoase ii fac pe copii sa devina rasfatati este nejustificata – transmiterea dragostei parintesti in acest mod este benefica si de o indiscutabila importanta in familie.

Niciun Comentariu

Nu se pot posta comentarii