Apeleaza la un calculator de ovulatie pentru a afla perioada de fertilitatea

Apeleaza la un calculator de ovulatie pentru a afla perioada de fertilitatea
1 vot[uri] Nota 5

calculator ovulatieOvulatia reprezinta fenomenul prin care ovarul elibereaza un ovul matur, prin trompa uterina si pregatit pentru fertilizare. Perioada in care ovulul eliberat supravietueste este cuprinsa intre 24 si 48 de ore, in mod normal este eliberat doar un singur ovul la fiecare perioada de ovulatie.

Procesul de ovulatie incepe pentru orice femeie de la pubertate si se oprese atunci cand acestea ajung in perioada de menopauza, acesta faza are loc o singura data la un ciclu mentrual si este reprezentata de perioada cea mai fertila din luna.

Informatii recente:  Diarex de la Himalaya iti poate salva vacanta!

Ovulatia apare cu aproximativ doua saptamani inainte de ciclul mentrual, insa acesta perioada poate suferii modificari de la persoana la persoana, in functie de lungimea perioadei ciclului mentrual. Acesta perioada a ciclului mentrual dureaza in mod normal 28 de zile, dar acesta poate fi influenta de stres, de anumite afectiuni sau dereglari hormonale, iar perioada poate fi de 21, pana la 35 de zile.

Informatii recente:  Cate femei vor muri de cancer în 2030 - predicție sumbră

Metode de aflare a perioadei de ovulatie

Cunoasterea perioadei de ovulatie este una care este cauata mai ales de femeile care doresc sa ramana insarcinate sau chiar din contra de femeile care doresc sa evite o sarcina. Pentru a afla acesta perioada metodele pot fi diverse, dar nu toate sunt eficiente si rapide.

Calculatorul de ovulatie

Daca doresti sa afli perioada de ovulatie o metoda rapida si simpla este cea de a folosii un calculator de ovulatie, acesta este cel care iti va oferii in cel mai scurt timp perioada ta de fertilitate. Click aici pentru a accesa un calculator de ovulatie online.

Informatii recente:  Efectele NESTIUTE ale schimbarii la ORA DE IARNA! Vezi daca ai aceste SIMPTOME!

Pentru a utiliza acest calculator de ovulatie ai nevoie de data primei zi de menstruatie, de data penultimei mentruatii si data ante-penultimei mentruatii, iar calculatorul iti va genera automat durata medie a ciclului mentrual, data urmatoarei mentruatii si perioada de fertilitate, atunci cand acesta este foarte crescuta, dar si data in care acesta se apropie de final.

Niciun Comentariu

Nu se pot posta comentarii