Amenda usturatoare daca ati ridicat o cladire si nu aveti aceste documente

Amenda usturatoare daca ati ridicat o cladire si nu aveti aceste documente
2 vot[uri] Nota 5

In ultima perioada de timp numarul cladirilor ce au fost construite in Romania au atras atentia specialistilor in urbanistica, fapt pentru care s-au luat hotarari la nivel inalt pentru a se gasi solutii.

guvernul romanien amenda autorizatie incendiu cladiri

Fragment de comunicat de pe site-ul oficial al Guvernului Romaniei

In acest sens, grija fata de cetateni au impins autoritatile sa aplice masuri drastice pentru persoanele care nu detin autorizatie de securitate la incendiu si poseda amenajari si constructii ce functioneaza in prezent.

Cei care se afla in aceasta situatie, au termen limita de a se interesa exact in ce consta o autorizatie de constructie, iar cei care nu se vor mobiliza pana pe data de 30 iunie 2017 pentru a detine toate actele necesare vor fi aspru sanctionati.

Informatii recente:  Pe Magconstructii.ro gasesti polistiren expandat la cele mai bune preturi!

autorizatie de constructie city construct invest

Dupa aceasta data, punerea in functiune a cladirilor fara obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu constitue contraventie si se sanctioneaza cu o amenda usturatoare cuprinsa intre 20.000 si 50.000 de lei.

Analiza dosarului este gratuita, iar doritorii pot completa formularul de pe adresa de internet urmatoare: https://www.cityconsinv.ro/analiza-dosar-gratuita/ pentru a obtine certificatele de care au nevoie.

Beneficiarul investiei sau persoana fizica sau juridica care finanteaza si realizeaza investitii noi sau investitii la constructiile existente poarta obligatia de a obtine aceste autorizatii de securitate la incendiu.

Beneficiarii investitiilor au raspunderea pentru functionarea constructiilor si amenajarilor din punct de vedere al asigurarii cerintei de securitate la incendiu pana la obtinerea documentelor respective.

Informatii recente:  Proiectorul cu led, pentru un iluminat eficient pe suprafețe mari

In acest moment, obligativitatea de obtinere a autorizatiei sau avizului de securitate la incendiu este aplicabila constructiilor existente sau noi, la care s-au efectuat lucrari de modernizare, dezvoltare sau schimbare a locatiei, si pentru care la data cand au fost date in exploatare, legea prevederea aceasta obligatie.

In H.G. 571/2016 sunt reglementate categoriile de constructii si amenajari care se supun autorizarii si/sau avizarii privind securitatea de incendiu. Intreaga lista de documente necesare pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu este reglementata in OMAI 129/2016.

Pe website-ul isuprahova.ro proprietarii sau beneficiarii constructiilor/amenajarilor (in cazul avizului/autorizatiei de securitate la incendiu) cat si cei care detin sau administreaza adaposturi de protectie civila sau puncte de comanda (in cazul avizului/autorizatie de protectie civila) au ocazia de a verifica daca acestea se incadreaza in categoriile de constructii care se supun acestor procese de avizare – autorizare.

Informatii recente:  Avansul din sectorul construcţiilor a încetinit la 1% în luna iulie, pe fondul reducerii lucrărilor la locuinţe noi

Personalul ISU, pe timpul controalelor de prevenire are dreptul de a opri functionarea constructiilor si amenajarilor daca se remarca graca incalcare a cerintei de securitate la incendiu, potrivit criteriilor stabilite prin H.G.R. nr. 915/2015.

Pentru a se obtine toate actele in cel mai scurt timp, cetatenii sunt rugati sa apeleze la consultanta de specialitate. In acest sens, City Construct Invest de peste 15 ani pune la dispozitie consultanta gratuita si solutii practice care se cer de autoritati.

Niciun Comentariu

Nu se pot posta comentarii