Allview Speed City, una dintre cele mai bune tablete low cost

Allview Speed City, una dintre cele mai bune tablete low cost
1 vot[uri] Nota 5

tableta allview speed cityAllview Speed City este și prima tabletă dual-core ce coboară sub 499 lei. Apropo, rulează și una dintre cele mai noi versiuni Android – 4.1.1 Jelly Bean. Veți remarca pe parcursul review-ului că se descurcă destul de bine în rezolvarea a diverse task-uri și s-ar putea ca Allview Speed City să fie tableta low-cost cu de toate, de care aveai nevoie. Spun mereu și am să repet. Nu vă așteptați și nu o comparați cu tablete ce costă dublu, triplu, ș.a.m.d. Daca sunteti interesati de o asemenea achizitie, puteti cumpara o tableta Allview Speed City si de pe magazinul online Kauf.ro, preturile fiind aici in general mai mici decat in cazul celorlalte magazine online.

In pachet dați de tabletă cu bateria încorporată, cablu microUSB – USB 2.0 cu rol în conectarea tabletă și PC cât și în reîncărcarea acumulatorului de 3200 mAh. Mă bucur că nu mai este acel jack micuț din trecut cu încărcător dedicat și acum cu ajutorul unui încărcător pe microUSB rezolvi treaba.

Informatii recente:  Cele mai ieftine televizoare led Sony le gasesti la Badabum.ro

Caracteristici ale displayului

Tableta mi-a plăcut de la prima vedere. Marginile ecranului de 7 inch sunt pe un negru, ușor lucios. Am îndepărtat două folii de protecție pentru display, spatele este fabricat din aluminiu. Dă impresia de device solid, o mică atenție la tabletele din aluminiu, se zgârie ușor. Asta-i valabil de la celebrul iPad până la Allview Speed City. Sunt o suită de huse pentru aceste tablete de 7 inch, se găsesc soluții pentru cineva care dorește să preîntâmpine orice fel de intemperie.

Logo-ul Allview este regăsit pe spate, nu-i intruziv deloc. Carcasa din metal de pe spate are o margine neagră în partea superioară, pe acolo cred că se realizează conexiunea via Wi-Fi. Bănuiesc că de aceea nu au optat pentru o carcasă 100% din aluminiu.

Spatele lui Speed City are o formă ușor ergonomică, marginile mai subțiri și partea centrală un pci mai groasă. Tableta de 7 inch cântărește doar 327 gr. și 9.7 mm la grosime. Nu uitați că spatele-i fabricat din aluminiu și tot au reușit să o facă ușoară. Stă bine în mână, ușor de manevrat în unele momente și cu o singură mână.

Informatii recente:  Ixia anunță Vision ONE pentru vizibilitatea end-to-end a rețelelor

Allview Speed City nu-și trădează prețul redus în ce privește liniile de design, una dintre cele mai frumoase tablete de sub 200 de euro cu care m-am jucat (Speed City costă puțin peste 100 de euro și la unele promoții ajunge să coboare sub acest prag).

Sunetul vine de la o micuță boxă dispusă în spate, la bază. Se dovedește destul de gălăgioasă, vibrațiile se transmit în carcasă. Pot spune că se aude decent, nu impresionează. Jack-ul de 3.5 mm îl regăsiți în partea superioară lângă butonul de power cu rol și în blocarea / deblocarea display-ului de 7 inch. Nu vine cu căști în pachet și am testat cu căștile de la P5 Mini. Soundul este mult mai ok. Vă reamintesc că la P5 Mini sunt de albe, de tip intraauricular.

Specificatii hardware

Allview Speed City aduce un procesor dual-core la 1.5 GHz, 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare + slot pentru microSD de până la 32 GB. Acesta ar fi unul dintre punctele sale forte, vis-a-vis de categoria de preț din care face parte.

Informatii recente:  Magazin online cu preturi mici pentru laptop-urile marca Apple

Au optat pentru un procesor AMLOGIC Meson6 g12 de tip dual-core ARMv7 cu o frecvență ce oscilează între 96 și 1512 MHz, accelerator grafic Mali-400MP. Rezultă o combinație destul de puternice ce ar trebui să ruleze Android 4.1.1 în condiții bune.

Interfața pusă peste Android 4.1.1 Jelly Bean în cazul lui Speed City nu-i deloc intruzivă, amintește de UI-ul de pe telefoanele și tabletele Nexus. Se mișcă decent prin meniu, lag-ul este aproape inexistent, o tabletă sprintenă. Am întâmpinat mici probleme: la un moment dat nu vedeam aplicațiile achiziționate din Google Play. Apărea o eroare DF-BFA-21. Pe forumurile de specialitate era și soluția, intri la Apps și la Google Play data se dă o ștergere a datelor. Am reintrat în cont și erau toate aplicațiile la locul lor. Nu este doar o eroare pentru tabletele Allview ci pentru sistemul Android și Google Play, în general.

 

Niciun Comentariu

Lasa un comentariu

Va rugam lasati comentarii decente.
Adresa de email nu va fi publica.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii!*