Alimentatie

Patronii de localuri nu respecta normele de igiena! Ce reguli sunt incalcate

Desi ar trebui sa respecte normele de igiena ce au fost specificate, in din anul 2005, foarte clar, in Hotararea 924/2005, patronii localurilor din Capitala si nu numai aleg intotdeauna calea mai usoara si mai putin “legala”, ca sa spunem asa. Fie ca nu sunt luate in seama, fie ca patronii le evita tocmai pentru a scapa de anumite indatoriri, cert este ca nemultumirile a cativa clienti pot afecta serios  afacerea si nu merita riscat.

Sa conduci un restaurant inseamna sa iti respecti clientii

vase curate restaurant

Inainte de orice, persoanele care aleg un anumit restaurant in detrimentul altora se declara multumite de cateva aspecte care nu tin neaparat de cat de gustoase au fost preparatele, ci de: calitatea servirii, ospitalitatea si amabilitatea personalului angajat, respectarea normelor de igiena. Ce ar trebui sa stie un patron de local? Niciodata sa nu lipseasca produse precum sapunul pentru dezinfectia mainilor, dispenserele de sapun, pentru a nu se atinge sapunul de catre multe persoane, la rand, consumabilele de hartie de unica folosinta, odorizantele pentru interior sau cosurile de gunoi adecvate spatiului si fluxului de persoane.

Dintre toate acestea, sapunul chiar nu trebuie sa lipseasca, pentru ca oamenii au nevoie sa isi igienizeze mainile inainte si dupa ce se asaza la masa ori folosesc toaleta. Astfel, daca esti patron de local si nu stii ce produse sunt, cu adevarat, calitative, atunci afla ca SANITO.RO sapun lichid sau spuma este alegerea perfecta. De asemenea, aici aveti informatii utile despre cum sa comandati produsele dorite si specificatii pentru fiecare, in parte.

Insa, pana sa ajungem la acestea, trebuie sa ne gandim la proiectarea localului, pentru ca acesta trebuie gandit tinand cont de fluxurile tehnologice. Acest lucru este important pentru a nu contamina alimentele din cauza materialelor folosite sau a personalului.

curatenia in restaurant

In bucatarie sunt cele mai stricte reguli, in ceea ce priveste igiena spatiului de lucru. Materia prima pentru preparatele culinare este bine sa fie depozitata in cate un frigider, in functie de tipul ei. Spre exemplu, fructele si legumele trebuie sa fie depozitate de produsele lactate sau carne. Astfel, se evita contactul dintre ele. Daca acest lucru nu este posibil, atunci se poate face depozitarea in recipiente inscrise cu numele materiei prime si inchise ermetic, precum si data expirarii, pentru a nu ajunge pe masa clientului produse alterate. De asemenea, este bine sa existe doua spalatoare pentru vase, in unul sa fie spalate vasele folosite la prepararea mancarurilor si, cel de al doilea, folosit pentru farfuriile si tacamurile ce vin de la masa clientilor. Cele din urma trebuie igienizate in mod corect, pentru ca fiecare persoana poate avea o boala ce mai apoi sa fie transmisa altora. Pentru a fi siguri ca nu sunt probleme cu transmiterea a diverse boli, este recomandat sa se foloseasca detergent de vase ce contine substante dezinfectante si, bineinteles, sa aiba un aviz sanitar.

In mod periodic, se va face dezinsectie si deratizare, tinand cont, bineinteles, si de marimea spatiului de lucru si a fluxului obisnuit. Se pare ca pana si lumina artificiala din bucatarie este de vina pentru denaturarea culorilor produselor, asa ca o lumina naturala si constanta ar fi de dorit. Sistemul de ventilatie trebuie sa fie, si el, functional.

personal restaurant

Printre primele lucruri de care trebuie tinut cont la deschiderea unui local este personalul ales. Acesta trebuie sa fie calificat, sa aiba un echipament de lucru in permanenta curat si igienizat. Igiena trebuie verificata mereu, pentru ca nimic sa nu fie contrar normelor aflate in vigoare.

Cat cheltuie romanii la zilele de nastere?

Cei mai multi romani sunt tentati sa cheltuiasca pana la 11% din salariu dintr-o luna de munca pe cadouri pentru apropiatii lor, arata unui studiu realizat de o firma de asigurari.

Conform celor concluzionate in studiu, se arata ca 97% dintre conationalii nostri se considera prieteni buni pentru amicii lor, iar 44% dintre cei care au luat parte la efectuarea studiului spun ca dau intre 100 si 299 de lei pentru un cadou pe care il ofera prietenilor, pe cand 22% prefera achizitionarea cadourilor cuprinse ca valoare intre 50 si 99 de lei.

Tort Oreo Nutella de cumparat

Cadourile cel mai des oferite sunt dulciurile, iar dintre acestea multi afirma ca achizitioneaza un tort de la Cofetaria Sweet Moments, dupa care sunt urmate de:

  1. articolele vestimentare (20%),
  2. bijuterii si accesorii (14%),
  3. produse de cosmetica si ingrijire personala (14%),
  4. accesorii si obiecte de uz casnic (12%) si carti (10%).

Cei ce locuiesc in zona Capitalei si in judetul Ilfov sunt mai dispusi decat media nationala sa ofere in semn de apreciere la o zi aniversara

  • bilete la evenimente felurite (37% fata de 23% media nationala);
  • carti (56% comparativ cu 43%)
  • tichete de reducere sau vouchere pentru servicii de infrumusetare/ produse (23% comparativ cu 8%)

Acest studiu efectuat, a avut drept scop aflarea modului in care romanul de rand se raporteaza la relatia sa de prietenie, surprinzand cele mai folosite expresii: care este rolul prieteniei in viata de zi cu zi a acestora si care sunt calitatile cele mai importante pe care un bun prieten ar trebuie sa le indeplineasca. In acest sens, potrivit rezultatelor obtinute in urma studiului efectuat, 97% din numarul respondentilor afirma ca traiesc pe principiul “Prietenul la nevoie se cunoaste” decat “Sa moara si capra vecinului”.

In plus, prin acest studiu s-a mai aratat ca:

Cei mai multi romani sunt saritori

– Cei mai multi romani sunt saritori. Fiind intrebati ce ar fi in stare sa faca pentru amicii lor, cu un procent ridicat de 89% dintre cei ce au raspuns, au afirmat ca s-ar duce in noapte ca sa ofere o mana de ajutor prietenilor, 88% ar imparti alimentele cu acestia, iar 86% i-ar ajuta la bagaje in cazul in care doresc sa se mute.

– Cel mai important este sa fii sincer, spun majoritatea respondentilor. In clipa in care li s-a cerut sa realizeze o ierarhie a calitatilor celor mai importante pentru acestia, pe care cei care fac parte din cercul lor de prieteni trebuie sa le aiba, sinceritatea a fost pe locul intai, urmata de “saritor la nevoie” si “te sprijina mereu”.

– Celelalte calitati pe care le-au mai insiruit acestia sunt: “de incredere”, “inteligenti” si “sa pot invata ceva de la ei”.

– Unii romani prefera prietenii cu interese diverse. Punandu-li-se intrebarea daca prefera prieteni care se aseamana cu ei sau care sunt diferiti, romanii prefera mai mult diversitatea. Procentul cel mai mare a fost atins in randul locuitorilor din NE tarii, fata de cei din zona Bucuresti-Ilfov, care se bazeaza mai mult pe vechiul proverb: “cine se aseamana se aduna”.

– Pentru romani, intimitatea joaca un rol important. Chiar daca legatura prieteneasca este importanta pentru ei, romanii sunt mai rezervant privind intimitatea lor, 58% afirmand ca nu sunt de acord ca amicii lor sa se uite in telefonul lor.

– Imprumutarea autoturismului – reprezinta o problema. Potrivit concluziilor reiesite din studiu, romanii ezita atunci cand vine vorba de a imprumuta automobilul personal,  rezultand ca 57% dintre persoanele care au luat parte la sondaj au declarat ca nu ar fi de acord cu imprumutarea masinii prietenilor lor, din diverse motive afirma tot acestia dintai.

Intregul studiu a fost realizat la nivel de tara, pe un esantionat de 1064 de persoane cu varste de peste 18 ani si cu o pondere de 47% barbati/ 53% femei.

Ultima oara a fost actualizat: astazi.

Băutura miraculoasă care te ajută să scapi de sforăit

Nu este imposibil să scapi de sfărăit. Există o “licoare minune”, extrem de sănătoasă, care se prepară în casă, ce te poate ajuta să scapi de acest obicei deranjant.Imagini pentru carrot juice

Iată de ce ai nevoie ca să o prepari:

– 1 lămâie;

– puţin ghimbir;

– 2-3 mere;

– 2 morcovi;

– 125 ml de apă;

PAS CU PAS. Cum se prepară

Este foarte ușor de preparat. Tot ce trebuie să faci este să pui toate ingredientele într-un blender şi să amesteci până când ele devin o compoziţie omogenă. Băutura astfel obținută se consumă cu 30 de minute înainte de somn, în fiecare zi, timp de 4 săptămâni. După această perioadă, vei vedea că sforăitul apare din ce în ce mai rar, și o să dispară în scurt timp.

Renunțarea la masa de seară ar putea fi o soluție pentru arderea mai multor grăsimi

Cei care-și doresc să ardă mai multe grăsimi ar putea să obțină rezultatele dorite renunțând la masă de seară, indică un nou studiu publicat joi de Live Science, care însă nu a constatat o diferență de greutate între grupurile folosite pentru a dezvolta teoria.

Imagini pentru night eatingUn studiu a stabilit că participanții care și-au consumat toate caloriile într-un interval de șase ore, între 08.00 dimineața și 14.00, au ars cu 6% mai multă grăsime și au avut niveluri ale foamei mai stabile decât atunci când au consumat aceeași cantitate de calorii într-un interval de 12 ore, între 08.00 și 20.00.

“Într-un fel are sens”, a declarat Courtney Peterson, principalul autor al studiului și profesor asistent în departamentul de științe ale nutriției din cadrul Universității Alabama din Birmingham. “Capacitatea corpului de a arde grăsime înregistrează un vârf după 12 până la 14 ore de post”, a adăugat ea.

Până la 12 ore după începutul unei perioade de postire, corpul arde încă glicogen, o moleculă care stochează glucoza. După 12 ore, corpul începe să ardă depozitele de grăsime, potrivit lui Peterson.

Totuși, Peterson a avertizat că arderea a 6% mai multă grăsime corporală nu a corespuns criteriilor cercetătorilor pentru atestarea unei diferențe semnificative între cele două grupuri studiate. Asta înseamnă că diferența poate fi cauzată de șansă și că rezultatele nu sunt “semnificative din punct vedere statistic”. În același timp, asta poate însemna și faptul că studiul a fost prea mic ca amploare pentru a arăta o diferență semnificativă între grupuri, a spus Courtney Peterson. Astfel, un studiu mai amplu va fi necesar pentru a confirma concluziile preliminare, a adăugat ea.

Dr. Alexandra Johnstone, cercetător senior la Institutul Rowett pentru nutriție și sănătate din cadrul Universității din Aberdeen (Scoția), care nu a fost implicată în studiu, a observat că diferențele în arderea grăsimilor observate în studiu se datorează cel mai probabil faptului că oamenii din grupul care a postit nu a mâncat nimic seara și noaptea, o perioadă de 18 ore în total. Dar, a spus ea, asta nu înseamnă automat că eventualul consum de carbohidrați după o anumită oră duce la creșterea producției de grăsime.Imagini pentru night eating

În cadrul acestui studiu, care a fost prezentat la Adunarea anuală a Societății pentru combaterea obezității, 11 persoane supraponderale cu vârsta între 20 și 45 de ani au participat la două faze de o săptămână ale experimentului. În prima dintre aceste faze, participanții au început în ziua a patra a săptămânii să consume toate caloriile în intervalul 08-14.00. În cea de a doua fază, de control, tot în ziua a patra, ei au consumat toate caloriile între 08.00 și 20.00. Fiecare participant a luat parte la ambele faze ale studiului.

Deși în urma studiului nu s-a descoperit o diferență de greutate a participanților în urma analizării rezultatelor celor două faze ale experimentului, Peterson a spus că a existat un interval de aproape 13 ore, în principal noaptea, când nivelurile de ardere a grăsimilor erau ridicate la participanții care și-au consumat caloriile într-un interval de șase ore.

Pe lângă arderea grăsimilor, studiul a mai stabilit și că nivelul foamei era mai stabil la participanții care și-au consumat caloriile într-un interval de șase ore. Cercetătorii au folosită o scară arbitrară de 100 de puncte și le-au cerut participanților să acorde o notă pentru gradul de foame pe care îl resimt. Rezultatele au arătat că deși nivelurile medii de foame erau la fel pentru ambele grupuri, participanții care serveau toate mesele în șase ore aveau niveluri ale foamei care oscilau cu 12 puncte mai puțin decât cele ale persoanelor care mâncau inclusiv seara.

Acest lucru s-ar putea explica prin faptul că aceia care au trebuit să aștepte până mai târziu pentru a servi ultima masă aveau încă de consumat o treime dintre calorii, a spus Peterson. “Asta s-ar putea să predispună la un exces alimentar sau la mâncat nesănătos, spre deosebire de situația în care știi că ai consumat toate alimentele pentru ziua respectivă”, a spus Peterson.Imagini pentru night eating

Courtney Peterson le recomandă persoanelor care își propun să adopte o astfel de metodă să înceapă cu un interval de nouă ore pentru consumul tuturor alimentelor, pe care s-o reducă treptat la opt, șapte și în final la șase ore.

Totuși, ea avertizează că o astfel de postire ar trebui evitată de copii și de femeile însărcinate. Motivul este că această postire încetinește ritmul de diviziune celulară, ceea ce ar putea afecta copiii în creștere sau fetușii. Ea a mai subliniat și faptul că oricine suferă de o boală cronică majoră ar trebui să-și consulte medicul înainte de a adopta un astfel de regim. De asemenea, cercetătorii nu știu dacă acest regim ajută la pierderea în greutate pe termen lung, anunță Agerpres.

Cercetătoarea a mai menționat nu doar că speră să repete studiul pe un eșantion mai mare de participanți ci și să efectueze teste pentru a stabili dacă lumina zilei afectează nivelul de ardere a grăsimilor. De exemplu, ea ar putea face o comparație între cei care au servit toate mesele într-un interval de șase ore dimineața și cei care au consumat toate caloriile într-un interval de șase ore seara.

12 retete pentru micul dejun, potrivite si in timpul dietei

micul dejun dieta
Un mic dejun sanatos iti confera energie si te ajuta sa scazi in greutate.

Arma secreta a dietei tale

Crezi ca poti sari peste micul dejun ca apoi sa taberi pe dulciuri si sa eviti in acelasi timp surplusul de greutate? Mai gandeste-te si acceseaza Farmaciata.ro, ca sa te convingi!

Acest lucru are inevitabil urmari. Sistemul compensatiei este mereu valabil si, in momentul in care te privezi de mancare, recuperezi de cum ai din nou acces la ea si mananci mai mult decat ai face-o in mod normal, consumand un numar de calorii mai mare decat ai asimila toata ziua.

Un mic dejun bun face mai mult decat sa te impiedice sa mananci excesiv mai tarziu. Iti accelereaza metabolismul, iti confera energie, atat pentru trup cat si pentru creier, si este responsabil pentru bunele rezultate ale unei diete, pentru pierderea in greutate si pentru mentinere.

Stomacul este gol cand te trezesti si trupul are nevoie de energie, pe care i-o confera micul dejun. Studiile arata ca, la oamenii care sar peste aceasta masa, riscul obezitatii este de 4,5 ori mai mare.

Un alt studiu arata ca persoanele care iau un mic dejun substantial asimileaza cu aproximativ 100 calorii mai putin pe zi decat atunci cand nu mananca dimineata. Desi la prima vedere nu reprezinta mult, intr-un an echivaleaza cu 4,5 kilograme.

Micul dejun pare de asemenea sa diminueze efectul hormonilor care contribuie la cresterea in greutate. Un studiu din 2002 a descoperit o legatura intre cerealele consumate la micul dejun si un nivel scazut de cortizol, un hormon al stresului ce creste apetitul si favorizeaza acumularea de grasimi in jurul taliei.

Prin urmare, ce ar trebui sa mananci la micul dejun? Expertii considera ca este cel mai bine sa consumi fibre si proteine. Trupul trebuie sa depuna mai mult efort pentru digestia proteinelor decat a carbohidratilor, asa ca arde mai multe calorii in acest proces. Deoarece un mic dejun bogat in proteine si fibre e digerat mai incet decat unul bazat pe carbohidrati, nivelul de zahar din sange ramane constant, asa ca nu ti se mai face foame atat de repede.

Un studiu efectuat vreme de 12 ani pe mai mult de 74 000 de femei a constatat ca acelea care consumau cele mai multe fibre erau de doua ori mai putin predispuse sa ia in greutate decat cele care mancau cele mai putine. A incepe ziua cu fibre mentine nivelul zaharului din sange la nivel normal indiferent de ce mananci mai tarziu. Desigur, au si alte beneficii, precum scaderea riscului de a suferi de diabet, de boli de inima, un infarct sau cancer de colon.

12 tipuri de mic dejun

Cand mananci de dimineata, e mai putin probabil sa exagerezi mai tarziu. Renunta la gogosi si paine alba prajita in favoarea unui mic dejun ca acestea de mai jos, recomandate de specialisti. Fiecare include proteine si fibre, digerate mai incet decat carbohidratii, asa ca iti mentin satietatea si sanatatea. In plus, toate au mai putin de 400 calorii, care te vor mentine satula fara a te ingrasa.

Mar copt

Un mar, curatat si taiat felii, tinut in cuptorul cu microunde timp de aproximativ 3 minute, apoi adaugata o lingura de stafide, o lingura de migdale si o lingura de nuci maruntite sau macinate, cu 200 g de iaurt de vanilie degresat.

Informatii nutritionale: proteine: 12,2 g; carbohidrati: 47,6 g; zahar: 36 g; fibre: 6,4g.

Calorii: 362

Sandvis cu ou

Un albus de ou, maruntit, pe o briosa englezeasca de grau, cu 30 g de sunca si o felie de branza degresata.

Informatii nutritionale: proteine: 21 g; carbohidrati: 28 g; grasimi: 4,8g ; zahar: 6g; fibre: 4,4g.

Calorii: 336

Parfait de iaurt

230 g iaurt degresat in care amesteci 2 linguri de nuci si 120 g stafide.

Informatii nutritionale: proteine: 17,8 g; carbohidrati: 56 g; grasimi: 17,8g; zahar: 45,7 g; fibre: 4,4g.

Calorii: 335

Terci de ovaz

Terci de ovaz cu 1/2 pahar cu lapte, 2 linguri de nuci si o lingura de melasa (substanta siropoasa de culoare bruna, provenita de la extragerea zaharului din sfecla sau din trestie de zahar).

Informatii nutritionale: proteine: 11,5 g; carbohidrati: 50 g; grasimi: 8 g; zahar: 19 g; fibre: 6,1 g.

Calorii: 334

Sandvis de somon afumat

Un corn cu 60 g somon afumat (sau 60 g somon din conserva), 2 linguri de crema de branza si 2 felii de rosie.

Informatii nutritionale: proteine: 21 g; carbohidrati: 42 g; grasimi: 8,7 g; zahar: 1,6 g; fibre: 2,9 g.

Calorii: 321

Quesadilla (foto)

2 felii de sunca presata si 60 g cascaval ras intr-o tortilla de porumb, incalzite intr-o tigaie pana cand cascavalul se inmoaie, plus 1 mar mic.

Informatii nutritionale: proteine: 25 g; carbohidrati: 32 g; grasimi: 7,5 g; zahar: 15 g; fibre: 4,3 g.

Calorii: 293

Mar cu unt de arahide

1 mar feliat si uns cu 2 linguri de unt de arahide.

Informatii nutritionale: proteine: 8,4 g; carbohidrati: 25,7 g; grasimi: 16 g; zahar: 16,5 g; fibre: 5,1 g.

Calorii: 260

Gofre si iaurt

2 gofre din grau integral cu 120 g iaurt de fructe degresat.

Informatii nutritionale: proteine: 9,4 g; carbohidrati: 49 g; grasimi: 3,4 g; zahar: 25,5 g; fibre: 6 g.

Calorii: 259

Shake de fructe

120 g lapte cu 120 g iaurt degresat si 120 g fructe bace (de exemplu, cirese, struguri, afine, stafide etc).

Informatii nutritionale: proteine: 9,6g; carbohidrati: 46 g; grasimi: 2,3 g; zahar: 40,6 g; fibre: 2 g.

Calorii: 236

Cereale cu fructe

175 g fulgi de cereale, 1 banana mica, feliata, si 170 g lapte.

Informatii nutritionale: proteine: 9,8 g; carbohidrati: 44,8 g; zahar: 34,5 g; fibre: 5,2g.

Calorii: 212

Burrito pentru micul dejun

2 albusuri de ou amestecate cu 30 g branza degresata si 2 linguri de salsa, invelite intr-o tortilla de grau integral.

Informatii nutritionale: proteine: 22,7 g; carbohidrati: 12 g; grasimi: 7,4 g; zahar: 0,4 g; fibre: 1,2 g.

Calorii: 187

Mar cu branza

1 mar cu 60 g branza degresata.

Informatii nutritionale: proteine: 14,4 g; carbohidrati: 20 g; grasimi: 4,2 g; zahar: 14,3 g; fibre: 4 g.

Calorii: 172

Musulmanii, INTERZIȘI. Primele incidente islamofobe

Interdicţia de intrare a musulmanilor pe teritoriul nord-american, una din propunerile cele mai criticate ale lui Donald Trump, preşedintele ales al SUA, a reapărut joi pe site-ul internet al acestuia, după ce dispăruse câteva ore – oficial – din motive tehnice, relatează vineri AFP, potrivit Agerpres.
Lansată în decembrie 2015, dar niciodată repetată de atunci de către miliardar în timpul campaniei sale, această propunere foarte polemică a revenit joi pe site-ul internet al lui Trump, după ce mai mulţi jurnalişti semnalaseră dispariţia sa după votul de marţi. “Problema este pe cale de a fi gestionată şi va fi soluţionată în curând”, a răspuns printr-un comunicat echipa de campanie a lui Donald Trump, întrebată de jurnalişti despre această dispariţie.

Imagini pentru donald trumpÎntr-un comunicat, în decembrie 2015, candidatul republican lansase un “apel la sistarea totală şi completă a intrării musulmanilor în SUA, până când aleşii americani vor înţelege ce se petrece”. În acelaşi text, Donald Trump evocase “atacurile oribile din partea oamenilor care nu cred decât în jihad şi nu au niciun respect pentru viaţa umană” şi “ura” a numeroşi musulmani faţă de americani.  El nu a mai evocat apoi această propunere, chiar dacă ea rămăsese pe site-ul său internet.

Între timp, au apărut primele incidente care par să aibă la bază ura față de musulmani. Poliţia investighează două presupuse agresiuni comise în California contra unor studente musulmane care purtau văl, unul dintre atacuri fiind descris ca un posibil act islamofob de către anchetatori, au anunţat joi autorităţile locale, informează AFP.  Faptele s-au produs miercuri, a doua zi după alegerea lui Donald Trump la Casa Albă.

La universitatea din San Diego, două persoane au adresat unei tinere “comentarii despre preşedintele ales Trump şi musulmani”, înainte de a-i fura acesteia lucrurile, a indicat poliţia care se ocupă de campus. Anchetatorii bănuiesc că este vorba de o agresiune cu caracter islamofob, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei, Ronald Broussard.

“Comentariile vizând studenta o indică a fi fost o ţintă din cauza credinţei sale musulmane, precum şi pentru faptul că purta o ţinută tradiţională şi hijab”, vălul musulman, au arătat preşedintele universităţii, Elliot Hirshman, şi un responsabil al poliţiei, Josh Mays, într-un comunicat. Presupusa victimă a plecat să caute ajutor şi la întoarcerea la faţa locului, însoţită de poliţişti, a constatat că şi maşina sa a fost furată, potrivit lui Ronald Broussard.

Pe de altă parte, poliţia universităţii din San Jose, în nordul Californiei, anchetează agresiunea asupra unei alte studente, adaugă AFP. Un bărbat s-ar fi apropiat pe la spate de presupusa victimă, trăgând de eşarfa care îi acoperea capul, ceea ce i-a tăiat respiraţia şi a dezechilibrat-o, conform unui comunicat transmis studenţilor. “Nimeni nu a fost încă arestat”, a precizat o purtătoare de cuvânt a universităţii, Pat Harris, pentru France Presse.  “Suntem, desigur, foarte preocupaţi de ceea ce s-a petrecut în campusul nostru. Nimeni nu ar trebui să se confrunte cu acest gen de comportament la universitatea San Jose”, a adăugat aceasta.

Totodată, Asociaţia studenţilor musulmani din universitatea din New York a denunţat miercuri descoperirea numelui “Trump” scris pe uşa sălii lor de rugăciuni.

Proiectul care dorește majorarea tichetelor de masă la 15 RON

Proiectul de Lege nr. 314 din 2016 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, inițiat de 59 de parlamentari din toate partidele politice, a primit astăzi votul majorității membrilor Comisiei de Muncă din Camera Deputaților. Acesta include amendamentul deputatului PNL Andreea Paul pentru majorarea valorii nominale a tichetului de masă la 15 lei, de la 13 lei, cât prevedea proiectul inițial de lege. Raportul final urmează să intre in urmatorul plen al Camerei Deputatilor.

“4 din 10 romani traiesc in risc de saracie si de saracie extrema, conform datelor oficiale. Circa 2 milioane de români lucrează cu salariul minim pe economie si ei sunt principalii potentiali beneficiari, alaturi de ceilalti salariati pe care angajatorul opteaza sa-i stimuleze prin oferirea de tichete de masa. Acest sistem este optional si reprezinta unul din mecanismele motivationale ale salariatilor la dispozitia angajatorilor. Valoarea majorata a tichetului de masa de 15 lei reprezinta echivalentul real al unei mese calde de pranz pentru un angajat si 0,52% din salariul mediu brut pe economie in prezent. Majorarea valorii cuponului de la 9,57 lei in prezent, la 15 lei in urma acestui amendament la lege, reduce costurile cu tiparirea si emiterea tichetelor de masa oferite, iar cuantumul total al tichetelor oferite ramane la optiunea angajatorului”.

Percheziții de AMPLOARE în București și alte județe

Poliţiştii bucureşteni efectuează miercuri dimineaţă 20 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Teleorman şi Argeş, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comerţului cu feroaliaje nobile şi de masă, prejudiciul adus statului fiind de aproximativ 16 milioane de lei.
Descinderile au loc într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit unor surse judiciare, persoanele care au implementat circuitul evazionist sunt locuitori ai comunei Sinteşti, judeţul Ilfov.

“Din datele şi probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în perioada 2010 – 2012, au creat un circuit comercial fictiv, înfiinţând şi coordonând mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip ‘fantomă’, efectuând tranzacţii cu feroaliaje nobile şi de masă achiziţionate din spaţiul intracomunitar, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale”, informează Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Mai multe persoane vor fi audiate la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Potrivit anchetatorilor, suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 20 de milioane de lei.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul IGPR.

McDonald`s Obor se inchide

Restaurantul Mc Donald’s care funcţionează în spaţiul comercial din complexul Obor se va închide toamna aceasta, după 21 de ani de operare în această locaţie.

Mallul Veranda, dezvoltat de familia Pogonaru şi care se va deschide în trimestrul patru din acest an, a atras lanţul de restaurante în cel mai nou centru comercial din Bucureşti. Mc Donald’s renunţă la spaţiul în care a funcţionat din 1995 şi care a reprezentat pentru locuitorii din zonă un punct de întâlnire.

“Este un contract care a ajuns la final şi cu siguranţă deschidem în Veranda”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Daniel Boaje, director general Premier Restaurants România, societetea care operează unităţile pe piaţa locală.

Veranda se deschide în cel de-al patrulea trimestru din acest an şi vine pe piaţă cu o suprafață închiriabilă de circa 30.000 de mp. Printre chiriaşi se numără Carrefour, Tati, Oro Toro, Pizza Coloseum, Salad Box, K-Grill, Rustic, Toan’s, Spartan, Starbucks și cofetăria Sweet by Marvio. Investiţia se ridică la 60 de milioane de euro şi este realizată de Prodplast Imobiliare, companie deţinută de familia Pogonaru.

Cristine.ro are un nou website pentru cofetaria online cu dulciuri facute in casa

Cofetaria online cristine.ro a inceput anul 2016 cu un nou website, a carui lansare a avut loc in aceasta saptamana. Diferenta pe care cofetaria Cristine de Casa doreste sa o faca prin acest nou loc din mediul online este sa urmeze pasii moderni pentru modul de prezentare in spatiul virtual al prajiturilor de casa facute de catre bucatarul-sef si proprietarul acestei companii.
Noul website al cofetariei cristine.ro este structurat in functie de numeroasele tipuri de dulciuri facute in casa pe care le ofera, la care se adauga diferite tipuri de beneficii care promit gust natural, retete traditionale, precum si ingrediente de calitate. Toate acestea sunt cateva dintre noile restructurari pe care noul website cristine.ro le propune clientilor care doresc sa deguste dulciurile cu aroma din bucataria bunicii.

Care sunt noile categorii de dulciuri facute in casa oferite de aceasta cofetarie din Bucuresti?

Categoriile de dulciuri de casa din aceasta cofetarie online din Bucuresti sunt impartite in functie de evenimentul la care sunt servite, de modul de preparare si de importanta lor. Astfel, noul website cristine.ro doreste sa imbunatateasca experienta utilizatorilor si sa le ofere simplu si rapid exact tipul de dulciuri pe care il cauta. Iata cateva dintre aceste categorii de prajituri care pot fi gasite in noul website cristine.ro:

cofetarie online bucuresti

• Torturi, speciale pentru aniversari si pentru momente speciale care pot fi serbate prin aceasta prajitura festiva. In cadrul acestei categorii din cofetaria online exista atat torturile aniversare, cat si torturi de nunta si torturi de botez, precum si torturi personalizate in functie de cerintele clientilor
• Candy Bar, ideal pentru petrecerile corporate sau cele somptuoase in care exista astfel de piramide cu dulciuri si bomboane. Fiecare dintre componentele unui astfel de candy bar, precum faimoasele macarons, sunt pregatite in casa de catre bucatarul-sef, Cristina
• Prajituri facute in casa, gata sa fie puse pe masa la orice petrecere sau eveniment festiv, precum si bomboane si briose care pot face oricand diferenta intre o petrecere reusita si una nereusita
• Produse de patiserie, speciale pentru sarbatori precum Craciunul si Pastele, deoarece oferta cristine.ro consta in traditionalele produse de patiserie cozonac, pasca, dar si in modernele tarte, biscuiti si fursecuri
Iata modul in care noul site al cofetariei online Cristine de Casa structureaza intreaga oferta de dulciuri de casa speciale pentru toti cei care nu doresc sa cumpere de la obisnuitele cofetarii din Bucuresti care folosesc premixuri, ci de la cristine.ro, care produce dulciurile de la 0.

In ce consta procesul de comanda de la cofetaria online cristine.ro?

cofetarie bucuresti

Pentru a comanda dulciuri de casa de pe noul website Cristine de Casa, procesul pe care un utilizator trebuie sa il pune in aplicare este foarte simplu. Sunt doar cativa pasi care conteaza, precum:
• Selectarea produsului dorit
• Actionarea butonului „Scrie-ne de poftesti!”
• Completarea campurilor obligatorii
• Scrierea mesajului in cazul in care trebuie mentionate detalii aditionale
• Trimiterea mesajului
Toate aceste comenzi sunt preluate de catre compania cristine.ro si transformate in dulciuri in decursul a cateva zile (sunt necesare minim 48 de ore, pentru ca toate prajiturile sunt preparate in casa), pentru a fi ulterior preluate in intervalul orar stabilit, de la adresa Str. Clucerului, nr.4, et.1. In cazul in care se doreste o livrare de produse, acestea pot fi realizate doar in interiorul orasului Bucuresti de catre cofetaria online cristine.ro. Pentru mai multe detalii despre aceasta cofetarie, proprietarul companiei poate fi contactat la numarul de telefon 0744 639 301 sau la adresa de e-mail contact@cristine.ro